kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ramazan paketi raflarda yerini aldı

Yeni Haber
Adana'da kent merkezinde hizmet veren büyük ve orta ölçekli marketlerde, Ramazan dolayısıyla hazırlanan ''gıda yardımı paketleri''nin fiyatının 20-50 YTL arasında değiştiği bildirildi.

Dayanışma anlayışını geliştirme, gelir seviyesi yüksek olanların dar gelirlilerin iftar ve sahur sofralarına katkıda bulunmak anlayışına uygun olarak, temel ihtiyaçlar dikkate alan market yöneticileri, fiyat avantajı yaratmak ve sunumda kolaylık amacıyla yardım paketleri hazırlama yönündeki çalışmalara yoğunluk kazandırdılar.

Market sahibi Adnan Üğü, 1 Eylül tarihinde başlayacak Ramazan dolayısıyla hayırseverlerin siparişte bulunmaya başladığını, gelir seviyesini dikkate alarak 20-50 YTL arasında fiyatlarla paketler oluşturarak seçenekler sunduklarını ifade etti.

Adnan Üğü, muhtaç ailelere katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin, temel ihtiyaç maddelerinden bulunan, 9 ve 12 kalem arasında değişen paketleri tercih edebileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Yardım paketlerinde, en ucuz olanlarda birer kilo yağ, şeker, bulgur, kuru fasulye, un, pirinç, makarna, çay ve margarin bulunuyor.

Fiyatı 50 YTL'ye ulaşan yardım paketinde zeytin, helva ve çikolata gibi ürün farklılığı bulunuyor. Bu yardım paketinde 5'er kilo yağ ve şeker yer alıyor. Bazı hayırseverler ise fark vererek hurma, üzüm, peynir ve reçel gibi ekstralar istiyorlar.''

Siparişlerin dışında kendilerinin de özel olarak hazırladıkları yardım paketlerinin ''Ramazan Standı''nda yer aldığını belirten Üğü, hayırseverlerin daha çok kişiye yardımda bulunma yönündeki taleplerini değerlendirdiklerini, bu seçenekte ürün sayısının ve bunların ağırlıklarının daha az olduğunu kaydetti. Üğü, ''Hayırseverler, daha fazla ailenin sofrasına katkı sunmak için tercihlerini bu yönde kullanıyorlar'' dedi.

Bu arada, bazı kötü niyetli kişilerin ramazanı fırsat bilerek piyasaya tarihi geçmiş ve kalitesiz ürünleri sürebileceklerine dikkati çeken Üğü, yardım paketleri ile yardıma muhtaç vatandaşları sevindirmek isteyen hayırseverlerden bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

(AA)