kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Anadol KEY ödemelerini sordu

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin eksik yapıldığı ya da hiç yapılmadığı gerekçesiyle kaç hak sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurduğunu sordu.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, kaç hak sahibine ne tutarda ödeme yapıldığının açıklanmasını istedi.

KEY ödemeleri eksik yapıldığı ya da hiç yapılmadığı gerekçesiyle kaç hak sahibinin SGK'ya başvurduğunu öğrenmek isteyen Anadol, şunları kaydetti:

''T.C kimlik numarası listelerde bulunmayan, ancak kimlikleri, sosyal güvenlik numaraları ve ödenecek KEY tutarları belli olan hak sahiplerine ödeme yapılmayacaksa, bu hak sahipleri neden Resmi Gazetede ilan edilmiştir? Resmi Gazetede ilan edilen listelerin doğruluğu resmi makamlarca kabul edildiğine göre bu kişilere Ziraat Bankasının ödeme yapmamasının gerekçeleri nedir? Sosyal güvenlik numarası olup, Resmi Gazetede ilan edilmiş olan kaç hak sahibine ne tutarda KEY ödemesi Ziraat Bankası tarafından ödenmemiştir? Ziraat Bankası hak sahiplerine ödenmeyen bu parayı, kamu kağıtlarında ya da faiz işletilerek değerlendirmekte mi? Sosyal güvenlik numaraları olan yurttaşlarımıza bir an önce ödeme yapılması için herhangi bir çalışma yapılmakta mı?''
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, İzmir'in suyu hakkındaki iddiaları nedeniyle verdiği soru önergesine karşılık olarak; Gökçek'in, İçişleri Bakanlığına kendisine hakaret içeren bilgi yazısı gönderip göndermediğini sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ise Şinasi Haznedar'ın, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanmasında hangi kriterlerin dikkate alındığını, muhalefet partilerine yönelik yazıları ve ideolojik yaklaşımın etkisi olup olmadığının açıklanmasını talep etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da İçişleri Bakanı Atalay'a, mülkiyeti başlangıçta SHÇEK'e ait olan, yapılan yasal düzenlemeler sonucu Meram Belediyesine intikal eden Konya Zafer-Şato Form bölgesindeki alanda nasıl bir yapılaşma gerçekleştirileceğini sordu.