kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kanal 1'e rakı cezası

Yeni Haber
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal 1'e, Türkiye-Uruguay milli maçının özet görüntülerini yayınlarken, bir rakı firmasının reklamını yaptığı gerekçesiyle uyarı cezası verdi. Ancak görüntülerin TRT'den alındığını fark eden RTÜK,TRT'ye herhangi bir yaptırım uygulama yetkisi olamdığı için, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.

RTÜK, 26 Mayıs'ta yayınlanan A Milli Futbol Takımı'nın Uruguay ile yaptığı hazırlık maçının özet görüntülerini yayınlarken bir rakı firmasının reklamını yaptığı gerekçesiyle Kanal 1'e uyarı cezası verdi. Kanal 1'in ise yasak reklamı TRT'den aldığı görüntü özeti nedeniyle dolaylı olarak yayınladığı tespit edildi. RTÜK, yasa gereğince ilk kez bu suçu işlediği için Kanal 1'e RTÜK Yasası'nın 22. maddesine göre uyarı cezası verdi. TRT'ye ise, yetkisi olmadığı için ceza veremedi. RTÜK, 14 Ağustos'taki kurul toplantısında konuyu değerlendirerek TRT Genel Müdürü Şahin hakkında, ilgili Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a suç duyurusunda bulunulmasını oybirliğiyle benimsedi.

BİZ İŞİMİZİ YAPTIK, SUÇU BAKANA DUYURDUK


RTÜK'ün CHP'li üyesi Şaban Sevinç ise, ANKA'ya yaptığı açıklamada, TRT'ye herhangi bir müeyyide uygulayamadıklarını söyleyerek "Biz ilgili bakana suç duyurusu yaptık. Oy birliğiyle karar verildi. Biz işimizi yaptık, bakana duyurduk suçu. Bakan da ya kendisi soruşturma açar ya da savcılığa verir bilemiyorum" dedi.

(ANKA)