kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Belediye su tasarrufunu fotoğraflarla anlatıyor

Yeni Haber
Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, su tasarrufunun önemine dikkat çekmek için "Su gibi aziz ol" adlı fotoğraf sergisi açtı.

KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği (KONFAD)'nin ortaklaşa düzenlediği "Su gibi aziz ol" adlı fotoğraf sergisinin açılışı Gedavet Parkı'nda yapıldı. Su ve tasarrufu anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi ile suyun tasarruflu kullanımına dikkat çekilmek isteniyor.

Sergide hayatın en önemli varlığı olan suyun işlendiğini söyleyen KONFAD Başkanı Turgay Bilge, su tasarrufunun özendirilmesi gerektiğini, buna bir nebze de olsa fotoğraflarla katkıda bulundukları için mutlu olduklarını aktardı.

KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun ise küresel ısınmanın etkisinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini vurguladı. Ülkede bazı göllerin kuruduğu haberlerinin her gün basında yer aldığını söyleyen Sorgun, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek, serginin de tasarrufa katkıda bulunacağına inandığını kaydetti.

Sorgun, "Konya'da 3 yıldır yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini aldık. Su tüketiminde büyük bir tasarruf sağladık. Özellikle ilköğretim okullarında yüzde 40'lara varan tasarruf yapmayı başardık. Bu başarı diğer illere de örnek olmalı" dedi.

Konuşmaların ardından davetliler kurdele keserek sergiyi ziyarete açtı. KONFAD üyesi 21 fotoğraf sanatçısının fotoğraflarının bulunduğu "Su gibi aziz ol" isimli açık hava fotoğraf sergisi 3 gün gezilebilecek.

Serginin açılışına AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, KONFAD Başkanı Turgay Bilge, KONFAD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CİHAN