kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Anadolu Hayat fonları 1 milyar YTL'yi aştı
ANADOLU Hayat Emeklilik'in ilk yarıdaki net kârı yüzde 10.78 artarak 16.7 milyon YTL oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, şirketin brüt kârı da 20.5 milyon YTL olarak gerçekleşti. Açıklamada, geçen yıl olduğu gibi katılımcı sayısı ile toplam fon büyüklüğü itibariyle "Sisteme en fazla katılımı sağlayan şirket olma özelliğini" sürdüren Anadolu Hayat katılımcı sayısında piyasa payının yüzde 21.21 ve toplam fon büyüklüğünde piyasa payının yüzde 20.12 seviyelerine ulaştığı kaydedildi. Şirketin fon büyüklüğü 1 milyar YTL'yi aşarken, hayat dalındaki prim üretimi de 179.6 milyon YTL oldu.

Akbank THY'nin mil programına girmeyecek
AKBANK, THY'nin mil programını yenilemek üzere açtığı ve Akbank'ı da davet ettiği ihaleye katılmama kararı aldığını bildirdi. Bankadan yapılan açıklamada Akbank'ın Mart 2007'de lansmanını gerçekleştirdiği Wings ile kendi tasarladığı mil programını başarılı bir şekilde müşterilerine sunmakta olduğu belirtilerek, "Akbank müşterilerine Wings ile sunmakta olduğu ayrıcalıklı hizmetleri devam ettirebilmek amacıyla ve iki ayrı mil programını yürütmenin yaratacağı zorlukları düşünerek THY'nin mil programı ihalesine katılmama kararı almıştır" denildi.

IMF olmadan bütçe hazırlıklarına başlandı
IMF ile henüz anlaşmayan hükümet, ilk defa IMF'siz bütçe hazırlıklarına başladı. Ekonomi yönetimi, kurumlardan yatırım talepleri ile bütçe tekliflerini topladı. Ekonomi yönetimi 2009 bütçe hazırlıklarına başladı. Uluslararası Para Fonu (IMF) ile henüz anlaşma yapılmamasına rağmen başta makro büyüklükler olmak üzere ekim ayına kadar netleştirilecek. Devlet Planlama Teşkilatı, kurumlardan yatırım taleplerini toplamaya başladı. Maliye Bakanlığı da bütçe tekliflerini topluyor. Önümüzdeki haftadan itibaren bütçe teklifleri üzerinde çalışılacak.