kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Serdar Akar Sevin Okyay Tuncel Kurtiz Ayda Aksel Ömer Faruk Sorak Ali Akdeniz Tunca Fadik Sevin Atasoy Güven Kıraç

'Altın Portakal' için geri sayım başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu sinema etkinliği olan 'Antalya Film Festivali'nin bu yılki jüri üyeleri önceki gece törenle açıklandı. Tuncel Kurtiz, ulusal uzun metraj jürisinin başkanı oldu..
Türk Sineması'nın kalbi 10-19 Ekim tarihleri arasında Antalya'da atacak! 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Uluslararası Avrasya Film Market'e ev sahipliği yapmaya hazırlanan kent, ekimde birbirinden ünlü sinemacılarla dolacak.

YILDIZ YAĞMURU
Önceki akşam Suada'da festival sponsoru Digiturk tarafından düzenlenen geleneksel partide; Türk Sineması'nın en iyilerini seçecek jüri üyeleri açıklandı. Sanat ve medya dünyasını biraraya getiren gecenin açılış konuşmasını ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliği ile düzenlenen tanıtım, yıldız yağmuru gibiydi. Hanımların şıklık yarıştırdığı partinin konukları arasında; Tamer Karadağlı, Azra Akın, Özgü Namal, Fadik Sevin Atasoy, Vildan Atasever, Bergüzar Korel, Ekrem Bora, İzzet Günay, Kenan Işık, Ömer Faruk Sorak, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Ali Sunal yer aldı.

En iyileri seçecekler
ULUSAL FİLM JÜRİSİ:
* Başkan: Tuncel Kurtiz (Oyuncu)
* Üyeler: Ali Akdeniz (Yapımcı), Serdar Akar (Yönetmen), Ayda Aksel (Oyuncu), Fadik Sevin Atasoy (Oyuncu), Ömer Faruk Sorak (Yönetmen), Sevin Okyay (Sinema Yazarı), Çetin Tunca (Görüntü Yönetmeni), Güven Kıraç (Oyuncu)

KISA FİLM JÜRİSİ:
* Başkan: Selim Demirdelen (Yönetmen)
* Üyeler: Zafer Algöz (Oyuncu), Ulaş İnaç (Yönetmen), Leyla Özalp (Yapımcı), Özge Özberk (Oyuncu)

BELGESEL JÜRİSİ:
* Başkan: Güneş Karabuda (Yönetmen)
* Üyeler: Demet Evgar (Oyuncu), Oğuz Makal (Öğretim Görevlisi), Hasan Özgen (Yönetmen), Tayfun Talipoğlu (Gazeteci- Yazar)

SENARYO GELİŞTİRME FONU JÜRİSİ:

* Elif Dağdeviren (Yapımcı), Kenan Işık (Oyuncu), Tevfik Başer (Yönetmen)
Haberin fotoğrafları