kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Turizmin gizli cenneti ''Olimpos''

10.07.2008
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turistik Olimpos beldesi, doğal güzelliğinin yanı sıra her gelir grubuna uygun tatil imkanı da sunuyor.

Kumluca sınırları içindeki 2200 yıllık liman şehri Olimpos, bugün adını turizmle duyuruyor. Resmi adı Yazır köyü olmasına rağmen, antik çağlardaki ismiyle anılan Olimpos, tatilini doğa ve tarih içinde geçirmek isteyenler için keyifli seçenekler sunuyor.

Yurt içi ve yurt dışından her yıl binlerce turisti ağırlayan Olimpos'ta, Milli Park içinde yer almasından dolayı betonlaşmaya izin verilmiyor. Olimpos'ta tatilciler, ağaçların üzerinde kurulan ahşap bungalovlarda konaklayabiliyor. Olimpos'ta doğal ortamda kurulan yaklaşık 50 tesiste 3 bin civarında yatak bulunduğu belirtiliyor.

Turistik tesislerin işletmecileri tatil için Olimpos'u tercih edenlere, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, dalış gibi alternatif sporları yapma şansı sunarken, özellikle genç tatilciler, yöredeki bazı tesisler içindeki eğlence yerlerinde keyifli zaman geçirebiliyor.



ANTİK KENTİN İÇİNDEN DENİZE

Olimpos'a gelen tatilciler, denize girmek için diğer tatil merkezlerinden farklı olarak antik şehrin kalıntılarının arasından geçiyor. Sık ağaçlar ve sarmaşıklarla gökyüzünün neredeyse görünmez hale geldiği 2200 yıllık antik kentin içinden geçerek ulaşılan Olimpos Plajı, kısa ve keyifli yürüyüşün ardından Akdeniz'de serinleme imkanı veriyor. Antik kentin içinden geçen Akçay da, balık tutmak isteyenler ve deniz yerine tatlı suda yüzmek isteyenler için seçenek sunuyor.

Olimpos'a Antalya'dan kalkan minibüslerle ulaşılabilirken, özel araçlarıyla gelmek isteyenler, Antalya-Kumluca kara yolundan Olimpos'a ayrılan 7 kilometrelik yolu takip ederek tatil mekanına ulaşabiliyor.

HER KESEYE UYGUN TATİL SEÇENEKLERİ

Olimpos'ta faaliyet gösteren ve çoğunluğu aile işletmesi olan tesisler, tatilcilere farklı fiyat seçenekleri de sunuyor.

Olimpos'ta bulunan ve dünyanın dört bir yanından tatilcileri Kumluca'ya çeken ağaç evlerin sahibi Kadir Kaya,tatilcilerin doğal bir ortamda, uygun fiyata tatil yapmak için Olimpos'u tercih ettiklerini söyledi.

Olimpos'un günümüzde doğal kalabilmiş, ender turizm merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''Burada alternatif turizm yapıyoruz. Buraya gelen tatilcilerimiz doğal ortamda dalış, kaya tırmanışı, rafting, kano ve diğer doğa sporlarını yapma imkanı buluyorlar. Ayrıca fiyatlarımız da son derece uygun. Tek kişi sabah kahvaltı ve akşam yemeği dahil, klimalı odalarda 50 YTL, öğrenci ve daha fazla kişilik odalarda ise 25 ile 40 YTL arasında konaklayabiliyorlar.''

Her yıl Olimpos'a gelerek tatil yaptığını ifade eden Derya Çil de Olimpos'un çok güzel ve doğal bir yer olduğunu, tatil için gelenlere bir çok etkinlik yapma imkanı sağladığını belirtti.

(AA)