kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Din öğretmenleri 'Satanizm de öğretilsin' dedi

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı 2005 yılında uygulanmaya başlanan 9, 10 ve 11'inci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatını ve yeni kitaplarını değerlendirmek için din öğretmenlerinin görüşüne başvurdu. 28 ilde 270 öğretmenin katılımıyla anket yapıldı. 270 öğretmenin tamamına yakını 9, 10 ve 11'inci sınıf ders saatinin en az iki saate çıkarılmasını istedi. Rapor haline getirilen ve Talim Terbiye Kurulu'na sunulan çalışmada, din öğretmenlerinin dersin daha iyi işlenmesi için ilginç önerileri yer aldı. Din öğretmenlerinin tartışmalı önerileri şöyle:

* Öğrenciler kendi inancını mevcut programla yeterince öğrenemiyor. İbadetlerin yapılışı sınıfta uygulamalı olarak gösterilmelidir. Bu amacı gerçekleştirmeye yönelik seçmeli dersler konulmalı. Uygulama için mescit veya branş sınıfı açılabilir.

* Abdest uygulamalı öğretilmeli. Ağırlıklı olarak 9'uncu sınıfta olmak üzere, diğer sınıflarda dua ve surelerine yer verilmeli.

* Monoteizm, politeizm, gnostisizm, ateizm gibi inanç biçimleri seviye olarak öğrencilerin ilgi alanı dışında. Öğrencilerin daha aşina oldukları inanç biçimleri üzerinden bir takım batıl inançları tanıtmak mümkün. Mesela satanizm, reenkarnasyon, yoga, meditasyon gibi. Öğrenci daha çok bunları duyuyor.