kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Müzik de oyunculuk da yaşam şeklimi belirliyor

Komedi dizisi 'Mert'le Gert'te rol alan çiçeği burnunda damat Emre Altuğ: "Müzik ve oyunculuk hep paralel gitti. İkisi de yaşam şeklimi belirliyor. Ama aynı anda yapmaya kalkarsanız yarım yamalak olur"..
İLİŞKİLİ HABERLER
Müzik de oyunculuk da yaşam şeklimi belirliyor
10Ağustos'ta Çağla Şikel ile dünyaevine giren Emre Altuğ, TRT-1'de yayınlanan 'Mert ile Gert' adlı dizide rol almaya devam ediyor. Dizide başrolü Raga Oktay, Begüm Birgören ve Ayşen Gruda ile paylaşan Altuğ, TRT Radyo Televizyon Dergisi'ne verdiği röportajda müzikten oyunculuğa, Çağla Şikel ile evliliğinden hayranlarıyla ilişkisine kadar pek çok konuda ilginç açıklamalarda bulundu. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olan Emre Altuğ, uzun süredir müziği ve oyunculuğu birarada yürütüyor.
* Dizide oynadığınız Mert nasıl biri? Biraz kurnaz, biraz hileci, turistik bar ve otellerde gitar çalıp, şarkı söyleyen, tabii ki günün birinde meşhur olacağını hayal eden, çapkın bir genç... Mert'in, aynı babadan ama ayrı anneden olma bir de kardeşi var: Gert... Tamamen zıtlar. Aralarındaki çatışma da buradan çıkıyor.
* Müziği ve oyunculuğu birarada yürütüyorsunuz. Hangisi daha ağır basıyor? Konservatuvar tiyatro bölümü mezunuyum, aynı zamanda şan eğitimi aldım. Konservatuvarı da gitar çalıp şarkı söyleyerek hayatımı kazandığım dönemde okudum. Dolayısıyla müzik ve oyunculuk hayatımda hep paralel gitti. İkisi de benim için ayrı önem taşıyor ve ikisi de yaşam şeklimi belirliyor. İkisinin aynı anda, aynı yoğunlukta yapmaya kalkarsanız muhakkak bir şeyler yarım yamalak oluyor.
* Yeni albüm çıkarmadınız... İki senede bir albüm yapıyorum. Son albümümü çıkaralı bir sene oldu. Hem yoğun bir konser dönemindeyim hem televizyon programım hem de dizi var. Biraz daha sakinleşsin hayatım.
* Müzik piyasasındaki durgunluk mu sizi dizilere yönlendirdi? Hayır, ben eskiden beri aynı şeyi yapıyorum. Müzik piyasasındaki durgunluk elbette bizi yaralıyor, üzüyor.
* Tiyatro ve sinema çalışmalarınız da olacak mı? Bu sene ciddi olarak görüştüğümüz bir iki sinema filmi var. Kısmetse olsun. Konservatuvardan daha mezun olmadan Dormen Tiyatrosu'nda çalışmaya başladım. Ama çok sene geçti, açıkçası özledim tiyatro sahnelerini.
* Genelde komedileri tercih ediyorsunuz. Neden? Drama oynarken de keyif aldım, olumlu eleştiriler geldi. Ancak komediyi daha çok seviyorum. Nedeni de Dormen Tiyatrosu'nda pratik yapmış olmam. Haldun Dormen gibi bir ustadan, komedinin özel noktalarını öğrenmiş olmam, daha başarılı uygulamamı sağlıyor.