kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Kakaolu fındık kremalı ponçik
Margarini eritip, soğutun. Ilık sütle mayayı eritin, 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabına alın, yumurta, mahlep ve şeker koyun. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek hamur iki kat olana kadar bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, fakat üzerine bastırmayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip, soğutun. Ortadan ikiye bölün. Bolca kakaolu fındık kreması sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Bir kapta kakaolu fındık kremasını kısık ateşte eritip, ponçiklerin üzerine gezdirin. Arzuya göre süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gram margarin
* 3 yumurta
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 1 kutu kakaolu fındık kreması
* 6 su bardağı un
* 1 çay bardağı pudra şekeri

Tavuklu simit
Mayayı, ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu havuz gibi açın; içine kabaran mayayı, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu koyup yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçaları merdane ile 15 cm uzunluğunda açın. İçine tavuklu harcı koyup, uçlarını birleştirin. Diğer yandan tahini biraz su ile sulandırın. Simitleri tahinli suya batırıp, susama bulayıp bir parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
4 su bardağı un
* Yarım haşlanmış tavuk göğsü
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 adet yumurta
* 10 gram bira mayası
* Tuz
* Susam
* 1 çay bardağı tahin
* 1 kahve fincanı sıvı yağ

Tavuktan işkembe çorbası
Tavuk butlarını tütsüleyip, iyice yıkayın bol suda haşlayın. Derileri küçük küçük doğrayıp, etleri didin. Unu yağsız olarak kavurun. Yavaş yavaş tavuk suyu ilave edin. Boza kıvamında pişirin, et ve derileri ekleyin. Servis yapılırken sarmısak, sirke ve kırmızı biberle birlikte yağı ilave edin.

MALZEMELER
*
2 adet tavuk budu
* 2 yemek kaşığı un
* 1 fincan sirke
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 diş sarmısak
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber