kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Paramparça Broadway

Bu genişlikten, bu ben yaptım oldu ruhundan kurtulmamızın bir yolu var mı acaba? Sanki salgın bir hastalık gibi yıllardır şov dünyamıza bulaştı da gitmek bilmiyor. Alın size arka arkaya iki gün Açıkhava'da izlediğim bir konser bir de müzikal. Önce konser! Teoman'ın Paramparça Senfonisi... Şimdi Teo'nun hakkı Teo'ya. Sigarasına, bar çıkışlarındaki sarhoş hallerine bir ton laf edildi, ediliyor. "Gençlerin ahlakını bozuyor" deniyor. Ama ne oluyor? Açıkhava ağzına kadar doluyor Teoman için. Ben Açıkhava'yı Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses konserleri dışında bu kadar tıklım tıklım görmemiştim.

ŞARKILARA ÇALIŞMAMIŞ
Teoman sahneye çıkıyor. Siyah pantolonu, beyaz gömleği, krem rengi ceketi, içinde siyah yeleği ve papyonuyla. Damat misali... Eh alışmamış Teo'da ceket durmaz daha ilk şarkıda açılmayan ceket düğmesini çekip kopartıyor. O 'ahlaksız' adamın şarkılarını beş bin kişi bir ağızdan söylüyor. Sorarım size kaç müzisyenin şarkılarının seneler sonra yeniden dinlenme garantisi vardır? Fakaaat! Ah şu organizasyon ah! Sen Teoman'ı sahneye çıkartmışsın arkasına senfoni orkestrasını dikmişsin. 'İki su bardağını koymak için bir tane sehpa konduramadın mı?' diye sorarlar adama. Teoman bütün konser boyunca su içmek için eğile kalka bir hal oldu. Biz seyirciler de fenalık geçirdik tabii. Şimdi Teo'nun pantolonu yırtılacak, şimdi dengesini kaybedip düşecek kaygısıyla. İkinci sorun Teoman'ın kendisinde! Şarkılara çalışmamış! Nerede gireceğini nerede çıkacağını bilmiyor. Beş bin kişinin önünde kanlı takip yapıyor. Olmuyor! Yakışmıyor! Gelelim 'Rock on Broadway'e. Dünyaca ünlü müzikallerden bölümler almışlar, Redd'in solisti Doğan Duru'yu, Pamela'yı, Hande Yener'i, Burak Kut'u, Fadik Sevin Atasoy'u falan toplamışlar. Al sana müzikal! Mi acaba?

YIL SONU GÖSTERİSİ GİBİ
Yıl 2008! Bir dekor bile yok sahnede! Germişler siyah perdeyi o kadar... Ne danslar dans, ne kostümler kostüm (Dansçı kızlara balon etek giydirenlere sevgiler). Tamam orkestra zımba gibi, şarkıcılarımızın performansı çoğu zaman iyi. İyi de yeterli mi? Bir lisenin yıl sonu gösterisinden farksız! Ayıp! Cevap olarak şimdiden eminim "Bütçemiz azdı" diyecekler. Çok pardon da hemen Açıkhava'nın yanındaki Cahide Sayfiye'ye hiç gittiniz mi? Yıllardır birçok müzikalden şovlar hazırladılar. Çok mu bütçeleri var? Arkalarında dev sponsorlar mı var? Ama hep en iyisini yaptılar küçücük sahnelerinde. Nasıl mı? Çünkü vizyonları var! İş aşkları var! Çünkü eldeki imkanlarla nasıl en iyisini yapabiliriz diye kafa patlatıyorlar! Bana kimse bütçe mütçe demesin. Artık seyirci yemiyor bunu! Bilmem anlatabildim mi? Not: Bu arada Cahide demişken bu gece Best Model erkeklerin yarı finali Cahide'de büyük jüriyle yapılacak. Yarın gece de Cahide Boğaz'a Sortie'ye taşınacak. Eğlenmek isteyenler iki geceyi de kaçırmasın!