kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pekin'de bıçak satışları yasaklandı

Yeni Haber
Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları için güvenlik önlemlerini hat safhaya çıkaran hükümet, başkentte tüm bıçak satışını yasakladı.

Tüm market ve pazarlarda ekmek ve meyve bıçağı gibi olası yaralama ve öldürme olaylarında kullanılabilecek her türlü bıçakların satışı yasaklandı. Yetkililerin, satıcılara olimpiyatlar süresince Pekin'de bıçak satmalarına müsaade etmedikleri ve bıçakların raflardan toplatıldığı kaydedildi.

Pekin yönetimi olimpiyatları kazasız belasız atlatmak için her türlü önleme başvuruyor. Bu kapsamda Pekin'de olimpiyatlar için 120 bine yakın polis görev yaparken, 1 milyondan fazla şehir halkı da olimpiyatların güvenliği için seferber edildi. 17 milyonluk başkentteki cadde ve sokaklara 300 bin kamera yerleştirilmişti. Bu kameralar kalabalık ortamlarda kişilerin yüzünü elektronik olarak ayırt edebiliyor.

Metroların girişinde herkes güvenlik kontrolünden geçerek istasyona alınıyor. Havaalanlarında da çift güvenlik sistemi uygulanıyor. Olimpiyatların yapıldığı tesislerin yakınına giriş izin belgesi ve bileti olmayanlar yaklaştırılmıyor. Emniyet güçleri olası olaylara karşı teyakkuzda bekletiliyor. Şehre tüm girişler kontrol ediliyor.

Oyunların güvenliği için gerektiğinde ülkedeki dört askerbölgedeki birliklerin yanı sıra savaş uçakları ve karadan havaya füzeler de kullanılacak. Çinli yetkililer, oyunlar sırasında ağırlığın deniz ve hava güvenliğinin korunması ile nükleer ve biyokimyasal silahlarla gelebilecek olası terör saldırıların önüne geçmek olduğunu söylüyor.

Oyunların açılış ve kapanış törenleriyle atletizm ve futbol finallerinin yapılacağı Ulusal Stat'ın 300 metre çevresine olası terör saldırısına karşı Hongpi-7 tipi füze savunma sisteminden 2 adet yerleştirmişti.

(CİHAN)