kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

7 kiloluk Merve bebek öldü

Yeni Haber
Adana'da, şeker hastası 38 yaşındaki kadının 7 kilo 100 gram ağırlığında dünyaya getirdiği, bu sabaha karşı hayatını kaybeden bebeğin cenazesi toprağa verildi.

Hatice ve Mehmet Uğur çiftinin Adana Doğum ve Çocuk Bakımevinde 10'uncu çocukları olarak dünyaya gelen ve bu sabaha karşı solunum yetmezliğinden öldüğü belirtilen Merve bebeğin cenazesi, babası ve yakınları tarafından sabah saatlerinde hastaneden merkez Yüreğir ilçesi Dede Korkut Mahallesi'ndeki evine götürüldü.

*MERVE BEBEĞİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


Doğumdan sonra bebeğini göremeyen anne Hatice Uğur ve kardeşleri, bebeğin cenazesini görünce fenalaştı. Ailenin Şanlıurfa'da bulunan çok sayıda yakını da Adana'ya geldi.

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen ve bebeğinin öldüğüne inanamayan anne Hatice Uğur, ihmal olduğunu ileri sürerek, ''Çocuğumun çok sağlıklı olduğu söyleniyordu, ölümüne anlam veremiyorum. Konunun araştırılması için elimden gelen çabayı göstereceğim'' dedi.

Baba Mehmet Uğur ise Merve'nin doğum sonrası gözle görülür rahatsızlığı olmadığını ancak 2 gün önce solunum yetmezliği nedeniyle yeniden çocuk ve yeni doğan ünitesinde solunum cihazına bağlandığını söyledi.

Mehmet Uğur, ''Eşim doğum sonrası Merve'yi hiç görmedi. Dört gözle Merve'nin evine gelmesini bekliyordu ancak cenazesi geldi. Çok üzüntülüyüz'' diye konuştu. Bebeğin cenazesi, Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dede Korkut Mahallesi'nde oturan, serbest çalışan Mehmet Uğur'un (44) eşi Hatice, 12 Ağustos Salı günü, Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde, sezaryenle 7 kilo 100 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirmişti.

(AA)