kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarkozy Medvedev'i uyardı

Yeni Haber
AB dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'i barış anlaşmasının hemen ve tam olarak uygulanmamasının Rusya-AB ilişkilerine ciddi sonuçları olacağı konusunda uyardı.

Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Sarkozy ve Medvedev'in telefonda görüştüğü, Sarkozy'nin 6 maddeli ateşkes anlaşmasının ilgili taraflarca imzalanmasının Rus güçlerinin zaman kaybetmeden Gürcistan'dan çekilmesini gerektirdiğini söylediği belirtildi.

Anlaşmaya hemen ve tam olarak uyulmamasının Rusya ve AB ilişkilerine ciddi sonuçları olacağı belirtilirken, iki liderin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın uluslararası gözlemcilerinin uygun bir zamanda bölgeye konuşlandırılması konusunda hemfikir oldukları da kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Sarkozy ve Medvedev'in ateşkes anlaşmasının uygulanması konusunda her gün telefonda görüşme konusunda aynı fikri paylaştıkları ifade edildi.

Telefon görüşmesinde Medvedev'in Sarkozy'ye Rus güçlerinin Gürcistan'dan yarından itibaren çekilmeye başlayacağını söylediği belirtilirken, çekilmenin yarın öğle saatlerinde başlayacağı vurgulandı. Bu arada Kremlin'den yapılan açıklamada Medvedev'in telefon görüşmesinde çekilmenin yarından itibaren başlayacağını söylediği belirtildi.

AA