kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

A Milli Futbol Takımı, İstanbul'da toplandı

Yeni Haber
A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası eleme grubu karşılaşmaları öncesinde 20 Ağustos Çarşamba günü Şili ile oynayacağı son hazırlık maçı öncesi öğlen saatlerinde İstanbul'da toplandı. Kampın gerçekleştirildiği Swissotel'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli futbolcu Gökhan Ünal, milli takım kadrosunda bulunmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Milli Takım'da olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Ben iyi olduğum zaman Fatih Terim'in beni kadroya çağıracağını biliyordum. İnşallah Milli Takım'da kalıcı olurum. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giyme şansı bulamadım. Ancak bu formayı giyen arkadaşlar bizlere çok güzel duygular yaşattılar.

İnşallah Avrupa Şampiyonası'ndaki başarımızı Dünya Kupası elemelerinde de gösteririz" dedi. Basın mensuplarının Trabzonspor ile ilgili soruları üzerine golcü futbolcu Gökhan Ünal, "Takım performansı olarak yüzde yetmiş düzeyinde hazır gibiyiz. Yeni bir takım olduğumuz için daha oturmadık. Takım olarak yavaş yavaş oturuyoruz. Lig başladıktan 1-2 hafta sonra takımın oturacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Kaleci Tolga Zengin ise, Dünya Kupası elemeleri öncesi Şili ile son hazırlık maçlarını oynayacaklarını belirterek, "Resmi maçlar başlamadan önceki son hazırlık maçımız. Kadroda olmak benim için gurur verici bir olay. Grup eleme maçlarına kadar hazır oluruz. Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiğimiz başarının gururunu taşıyoruz, ama bu geçmişte kaldı. Artık Dünya Şampiyonası grup eleme maçlarına odaklandık ve önümüzdeki maçlara konsantre olmalıyız" şeklinde konuştu.

Milli futbolcu Ceyhun Gülselam ise, milli takıma seçildiği için gurur duyduğunu dile getirerek, "Milli Takıma seçilmek çok gurur verici bir şey. Bu formayı taşımak herkese nasip olmuyor. Şili karşısında başarılı bir futbol sergileyip galip gelmek istiyoruz. Dünya Şampiyonası eleme grubu maçlarına iyi başlamak istiyoruz" dedi. Süper Kupa maçı nedeniyle Almanya'da bulunan Galatasaraylı Mehmet Topal, Ayhan Akman, Servet Çetin ve Hakan Balta ile Kayserisporlu Mehmet Topuz'un yarın kampa katılacakları bildirildi. Yurtdışında forma giyen CSKA Moskova'dan Caner Erkin, Middlesbrouhg'dan Tuncay Şanlı, Real Betis'ten Mehmet Aurelio, Schalke 04'ten Halil Altıntop ve Sochaux'dan Mevlüt Erdinç'in de en geç yarın kampa katılacakları bildirildi. Öte yandan sakatlığı nedeniyle Galatasaray'ın Süper Kupa maçı kadrosuna alınmayan Arda kampa katılırken, bu futbolcunun durumunun milli takım doktorlarının kontrolünden geçmesinin ardından kesinlik kazanacağı belirtildi. A Milli Futbol Takımı, bu akşam Ali Sami Yen Stadı'nda basına kapalı yapacağı antrenmanla Şili maçının hazırlıklarına başlayacak.

İHA