kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
D. Medvedev

Medvedev anlaşmayı imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Medvedev Fransa'nın arabuluculuğunda hazırlanan 6 aşamalı ateşkes planını imzaladı. Ancak Rus ordusu hâlâ Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 35 kilometre uzaklıkta.....
Kafkasya'da ateşkes resmen başladı. Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, AB dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin aracılık ettiği 6 maddelik barış planını imzaladı. Kremlin Gürcü lider Mikhail Saakaşvili'nin önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinden sonra imzaladığı barış planına Devlet Başkanı Medvedev'in de imza attığı belirtildi. ABD Başkanı George W.Bush imza sonrası Teksas'taki çiftliğinden "Bu umut verici bir adım.Şimdi Ruslar geri çekilmeli. G.Osetya ve Abhazya Gürcistan'a bağlı kalmalı" açıklaması yaptı. Ancak imzaya rağmen Ruslar Tiflis'in 35 kilometre uzağındaki mevzilerini korudu. Sadece bazı tanklar 15 kilometre geri çekilerek yeniden konuşlandı.

UKRAYNA'DAN RADAR ATAĞI
Gürcistan, geri çekilen Rus birliklerinin ülkenin batısını doğusuna bağlayan demiryolu ağını yıktığını iddia etti. Rus ordusu ise Güney Osetya bölgesinde Ukrayna ve Çek yapımı 100'den fazla Gürcü tank ve zırhı ele geçirildiğini açıkladı. Rusya karşıtı politikasını sürdüren Ukrayna da dün, "hava savunma radarlarını yabancı ülkelere ait sisteme bağlayabileceklerini" duyurdu. Rusya ile anlaşmaların iptali istendi.