kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Türk perakendecileri 66 ülkede mağaza açtı, birincilik KKTC'de

Büyük resim için tıklayın
Soysal'ın Haziran 2008 tarihinde son güncellemesini yaptığı Mağazalar Marketler Kataloğu 2008 verilerine göre Türk sermayesiyle kurulan mağazalar dünyada 66 ülkede hizmet veriyor. Türkiye'deki 357 mağaza ve 92 market olmak üzere toplam 449 markanın bilgilerini barındıran Soysal Mağazalar Marketler Kataloğu 2008'e göre bu mağazaların en çok sayıda yer aldığı ülkeler arasında KKTC, Azerbaycan, Rusya, Romanya ve Ukrayna var.
Türkiye perakendecilerinin 44 mağazasının bulunduğu KKTC; bu ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor . Estonya, Filipinler, İrlanda, Malezya ve Malta ise en alt sırada: Bu ülkelerde Türkiye perakendecileri tarafından açılmış sadece "bir" mağaza var.
Dünya çapında "en çok" mağazası olan Türkiye markaları sıralamasında; Alfemo'nun 35, Colin'sLoft'un 27, Rodi'nin 22 ve Damat Tween'in 21 ayrı ülkede mağazası olduğu görülüyor.
Erkekler markette kadınlar mağazada
Raporun, çalışanlarla ilgili veriler kısmında da personelin yaş ve cinsiyet dağılımlarına yer verildi. Buna göre gıda dışı perakendecilikte personelin yüzde 55'ini kadın, yüzde 45'ini erkekler oluştururken, marketlerde bu oran ezici bir şekilde erkekten yana artıyor, oran yüzde 63'e çıkıyor.