kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Aurelio'nun yokluğunu hissediyoruz"

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Edu Dracena, geçen sezon yaşadıkları başarıları daha yükseklere çıkartmak istediklerini söyledi.

Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'nin sabah yaptığı antrenmandan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, büyük hedefleri olan yeni bir sezonun başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Geçen sezondan biliyoruz ki borcumuz olan şampiyonluğu camiamıza getiremedik ve bu nedenle bu sezonun başlamasıyla üzerimize düşen sorumluluğu da biliyoruz. Umarım bizim için hayırlı bir sezon olur. Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar ligi'nde çıtayı yükselterek kendimize olan güvenimiz tam olduğunu gösterdik. Geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı yeniden yaşamak ve bu yıl çıtayı yükseltip başarımızı daha yükseklere çıkarmak istiyoruz. Bu sezon başında hocamız ve teknik heyetimiz değişti, ayrıca takımımıza yeni transferler yapıldı. Emre, Güiza ve Burak gibi kaliteli oyuncular kadromuza katıldı. Bu kaliteli transferlerin olmasıyla takım olarak daha da kaliteli bir kadro olduğumuzu düşünüyorum.''

ŞAMPİYONLUĞU NEDEN YİTİRDİĞİMİZİ BULAMADIM


Bir gazetecinin, FK Partizan maçında erken yedikleri gollerle ilgili sorusu üzerine Edu Dracena, takım olarak gol atarken, gol yemelerinin normal olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama yediğimiz gollerden ders çıkarmamız gerekiyor. İkinci yarının başında hocamız, yapacağı oyun değişikliği ve uyarıları zaten devre arasında tüm arkadaşlarımıza anlatmıştı. Hatalı goller olacaktır. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Elbette ki hiçbir takım yoktur ki gol yemeden sezondaki tüm maçlarını hazırlık maçları dahil tamamlasın. Şunu söylemek gerekirse şampiyonluğu yitirdiğimiz günden beri hatayı nerede yaptığımızı anlayabilmiş değilim. Hala da bilmiyorum. Fakat bildiğim birşey var ki sezon içinde çok çalıştık ve hedeflerimizi çok istedik. Son düzlüğe gelene dek aldığımız sonuçlarda bunu gösteriyor. Hedeflerimizin farkındaydık. Fakat son düzlükte işler bizim açımızdan düzgün gitmedi. Tabii bu soruların sorulmasının bir nedeni var ve şampiyonluğu elde edemedik. Nedenler aranıyor, ancak ben şampiyonluğu neden yitirdiğimiz bulamadım.''

Edu, eski teknik direktörleri Zico ile Aragones arasındaki farkın sorulması üzerine, ''Hoca karşılaştırmaları benim görevim değil. Ben bir futbolcuyum ve görevim sahada hocamın dediklerini yapmaktır. Karşılaştırmaları yapmak ise sizin görevinizdir'' dedi.

Takımdan ayrılan Mehmet Aurelio'nun eksikliğini hissettikleri belirten Brezilyalı futbolcu, ''Hem futbolcu hem de insanlık olarak eksikliğini takım olarak hissediyoruz. Fakat yaşam sürüyor, yolların ayrılması gerekiyorsa ayrılmıştır. Burada taraftarların gözünde idol olması ve milli takıma yükselmesi zaten onun ne denli kaliteli bir oyuncu olduğunun göstergesidir. Başarılı bir profesyonel olduğunu gittiği yerde de göstereceğine eminim'' diye konuştu.