kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Elvan "Yasak Kent"te

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar 10 bin metrede 2. olarak Türkiye'ye atletizmde olimpiyat tarihinde ilk kez gümüş madalya kazandıran Elvan Abeylegesse, madalyasını Türk halkı ve ailesine hediye ettiğini söyledi.

Etiyopya asıllı milli atlet, Rus antrenörü Anatoli Bychkov ile birlikte Pekin'in en ünlü tarihi ve turistik yerlerinden ''Yasak Kent''te Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisi açısından dünkü yarışın çok iyi geçtiğini belirten Abeylegesse, ''Türkiye'ye madalya kazandırdığım için çok mutluyum'' dedi.

Pekin'de 5 bin metrede de koşup koşmayacağına henüz karar vermediklerini anlatan Abeylegesse, yarışta birinci olan Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba'nın son metrelerde atak yapacağını tahmin ettiğini belirterek, ''Güçlü bir rakip olduğunu biliyordum. O kazandı, ben 2. oldum, mutluyum'' diye konuştu.

Başarısının sırrını ''çok çalışmak'' olarak nitelendiren Abeylegesse, ''Türk halkının benden beklentilerini biliyordum. Madalya kazanacağıma önceden inandım. Madalyayı bütün Türk halkına ve aileme hediye ediyorum'' dedi.

Abeylegesse, yarışta ilk sırayı alan Etiyopyalı Dibaba ile yarış sonunda aralarında geçen diyaloğun sorulması üzerine de ''Yalnızca birbirimizi tebrik ettik'' demekle yetindi.

Türkiye'de çok yetenekli genç atletlerin bulunduğunu ifade eden Abeylegesse, ''İnşallah ileriki yıllarda onlar da Türkiye'ye madalya kazandırırlar'' diye konuştu.

BYCHKOV: "5 BİN METREDE YÜZDE 99 KOŞACAK"

Elvan Abeylegesse'nin Rus antrenörü Anatoly Bychkov, milli atletin Pekin'de 5 bin metre yarışında da yüzde 99 olasılıkla koşacağını söyledi.

Bu konudaki kesin kararı yarın vereceklerini vurgulayan Bychkov, gazetecilerin olasılık tahmini istemesi üzerine, ''Yüzde 99 koşacak'' diye konuştu.
Abeylegesse'nin, dün yarış sonrasında gece saat 03.00'e dek doping kontrolünde kaldığını, şoförün de kendilerini 1 saat dolaştırdığını anlatan Bychkov, gece saat 04.30 gibi otele gelebildiklerini ve milli atletin yalnızca 3 saat uyuyabildiğini bildirdi.

Verdiği taktiğin Elvan tarafından tamamıyla uygulandığını anlatan Bychkov, yarış sırasındaki sıcak havanın daha iyi derece yapmasını engellediğini kaydetti.

BÜYÜKELÇİ ÖZÜYE'DEN ÇİÇEKLİ KUTLAMA

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Oktay Özüye de oyunlarda gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse'yi kutladı.

Eşiyle birlikte ''Yasak Kent''e gelen Özüye, bir buket çiçeği Elvan'a verirken, ''Seninle gurur duyduk. Başarıların devamını diliyoruz'' dedi.

ÇİNLİLER'DEN BÜYÜK İLGİ

Abeylegesse'nin ''Yasak Kent'' ziyareti sırasında Çinliler, milli atlete büyük ilgi gösterdi.

Elvan ile birlikte fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarışan Çinliler, hafta sonu tatili nedeniyle kalabalık bir ortamdaki ziyarette izdihama neden oldular.

AA