kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Skibbe de mucit çıktı

EURO 2008'de Milli Takım'la yarı final oynayan Sabri ile Ayhan kulübede oturuyor.. 2004'te final, 2006'da dünya dördüncüsü olan Portekiz'in savunma göbeğinde görev yapan Meira ön libero oynuyor. Stoper Emre Güngör sağ bekte görev yapıyor.. Steaua maçına Galatasaray tam dört stoperle çıkıyor. Bu takımı kim yaptı? Tabii Skibbe.. Biz Kalli'ye mucit diyorduk, Skibbe daha mucit çıktı. "Giden geleni aratır" derler ya Galatasaray Skibbe ile uzun maratonda çok saçbaş yolar; Kalli'yi arayacağı günler yaşar. Oyuncuların yerini değiştiren ve maceraya yelken açan Skibbe ne kadar çapsız bir hoca olduğunu daha ilk ciddi maçtan itibaren belgeledi.
Tamam; Skibbe hatalı kadro yaptı. Peki Ümit Davala'nın hiç mi suçu yok? Böyle bir kadroya insan itiraz etmez mi? Emre Güngör'ün sağ bek olmaycağını, Sabri'nin hücum bekliğini daha iyi yapacağını, Meira'nın stoperde oynaması gerektiğini, Ayhan'ın topu kullanma becerisinin yüksek olduğunu Skibbe'ye söylemez mi? Türkiye'nin en iyi orta saha elemanlarına sahip takım Galatasaray, Steaua önünde orta sahayı kontrol edemedi. Eğer, Galatasaray elenirse sorumluları önce Skibbe, sonra Davala ve Alman hocayı göreve getiren yönetim olur.

FRANSIZ HAKEM REZALETTİ
Steaua'nun kadrosu uzun boylu oyunculardan oluşuyordu. Galatasaray'ın rakibini bozması için yerden ayağa oynaması gerekiyordu. Hasan-Arda-Nonda-Lincoln-Meira gibi isabetli pas yapabilecek oyuncular vardı. Ama Galatasaray'ın ısrarla havadan oynamasına Skibbe seyirci kaldı. İlk 13 dakikada yenen iki şok golü takım seyirci sayesinde atlattı. Aykut'un ilk goldeki hatası affedilemezdi. Nonda'nın golü itici güç oldu. Maç boyu Steaua'yu kollayan Fransız hakem, Lincoln'e Pawel'in yaptığı penaltıyı gördü, vermedi. Adil bir hakem olsaydı Nicolita sahada kalmazdı.
Ben Ayhan ve Sabri'nin ikinci yarı gireceğini düşündüm ama yanıldım. Skibbe kızdığı Topal'ı çıkarıp Barış'ı aldı. İkinci yarıya fırtına gibi giren Galatasaray'a Nonda'nın attığı ikinci gol umut kapısı oldu. Arda, Servet, ve Nonda'nın hırsı galibiyete yetmedi. Skibbe'nin Hasan'ın yerine Erhan'ı alması hataydı. Hasan çıkacaksa, Barış sağa geçer Ayhan da orta alana konurdu. Atalarımız boşuna "At sahibine göre kişner" dememişler.
21:30
Siroki Brijeg - Beşiktaş
UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçı