kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsveç'teki bedava gazeteler kapanma sürecinde

Yeni Haber
İsveç'te günlük yayın yapan bedava gazeteler, kapanma sürecinde.

Son dönemlerde bazı gazeteler kapanırken bazıları da kapanma sürecine girdi. Yakın bir zamanda kapanan PunktSE'den sonra ücretsiz en büyük 2. gazete olan City de baskı sayısını azalttı. Ücretsiz gazetelerde genel anlamda da reklam gelirlerinin düştüğü de kaydediliyor.

Bundan 3 ay önce ücretsiz günlük gazete PunkSE pes etmiş ve kapanmıştı. Şimdi de Bonnier City kapanma sürecine doğru gidiyor. City, uzun süredir devam eden zararını aza indirmek için günlük baskısını haftada 3 sayıya indirme kararı aldı. City daha önce de Göteborg'daki günlük baskılarını durdurmuştu. City gazetesi normalde İsveç'in 3 büyük kenti olan Stockholm, Malmö ve Göteborg şehirlerinde çıkıyordu.

City'nin geçen sene İsveç genelindeki zararı 131 milyon İsveç Kronu idi (23 milyon 737 bin YTL). Sadece Stockholm bölgesindeki yayından doğan zararı 43 milyon Kron (7 milyon 791 bin YTL).

City'nin bu yıl da zarar da olduğu ifade edilirken, gazetenin 2002 yılından beri şirkete 650 milyon Krona (118 milyon YTL) mal olduğu kaydediliyor. Ayakta kalabilmek için City'nin haber formatını değiştirirken artık dosya haber şeklinde çalışacak.

Bu ücretsiz gazete savaşında Metro Gazetesi ayakta kalırken, o da diğer Avrupa ülkelerindeki baskılarını azaltıyor.

CİHAN