kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Erişteli sebze çorbası
Tencerede yağ kızdırılır, unla sararıncaya kadar kavrulur. Tavuk etleri ilave edilip, bir, iki kez çevrilir. Haşlanmış barbunya, taze fasulye, havuç ve kabak konur. 5 dakika sotelenir. İçine tavuk suyu ilave edilir. Kaynayınca erişteler konur. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber konulur. Kıyılmış maydanozla servis yapılır.

MALZEMELER

*
1 yemek kaşığı un

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 1 su bardağı haşlanmış barbunya

* 250 gram taze fasulye (haşlanmış doğranmış)

* 1 adet küp doğranmış havuç

* 1 adet küp doğranmış kabak

* Tavuk suyu

* Yarım tavuk göğsü (sotelik doğranmış)

* 2 su bardağı erişte

* Tuz

* Maydanoz

* Kırmızı pulbiber n Karabiber