kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Ayakkabısı topuksuz kadınlar...

Geçen gün gazetede bir haber okudum. Haberin içeriği aynen şöyleydi: "Bakımına düşkün Türk erkekleri kadınları gölgede bıraktı!" O anda şöyle bir düşünce geçti aklımdan: "Meğerse 21'inci yüzyıl, kıllı Türk erkeğinin tüy dökme çağıymış." Peki, daha düne kadar 'sir ağda!' görmemiş o kıllı göğüsler nasıl oluyordu da Türk kadınını gölgede bırakabiliyordu? Ya da sorumu şöyle mi sormalıydım? "Erkekler kadınlara benzemek için kıyasıya bir yarışa mı tutuştu?" İşin gerçeği Türk erkeğinin kiminle yarışa tutuştuğu umurumda bile değil. Ama bildiğim bir gerçek var ki, o da şu: "Kadınlar erkeklere benzemek için kıyasıya bir yarış halindeler!"

ÇEKİCİ BULMAM!
O zaman da şu soruyu sormak zorundayım size: "Kadınlar erkeklere benzeyerek ne kazandılar?" Bu soruya sağlıklı bir cevap verebilmek için günümüz kadınının net bir fotoğrafını çekmek gerekiyor. Ben bu fotoğrafa baktığım da şunu görüyorum: "Kadınların kaybı kazanımlarından daha fazla!" Bir kere kadın erkeğe benzeyerek 'dişiliğini!' kaybetti. Bu yüzden de kadınları oldum olası aklımla hiç çekici bulmadım. Onları çekici bulmam için, 'yüksek ökçeli ayakkabı!'ların üzerinde yükselirken görmem lazım. Evet. Bana göre bir kadını dişi kılan şey, 'ayakkabısının bir karış yüksek ökçeli topuğudur!'

ERKEKSİZ KALDILAR
Ama gelin görün ki, günümüz kadınları bu öldürücü dişiliklerinden büyük ölçüde vazgeçtiler. Deyim yerindeyse 'kendi topuklarına kurşun sıktılar! Giyimleriyle, kuşamlarıyla kadınsılaşmaya çalışan erkeklere karşı topuksuz ayakkabılar giyinip, kot pantolonları kıçlarına geçirdiler. Bir karış topuğun üzerinde yükselen iktidarlarını sırtlarından attılar. Erkeksileştiler. Erkeksileşerek de 'erkeksiz!' kaldılar. Ondan sonra da hep bir ağızdan söylendiler: "Bu devirde erkek bulmak zor şekerim! Çok az sayıda olan iyi adamlar kapılmış. Bir kısmı da tevekkül edip dönmüş!" Günümüz kadınlarına kısacası diyeceğim şudur ki; "Bir erkekten ilgi görmek istiyorsanız şu yazacağım iki şeyi mutlaka yapın: Birincisi, 'erkeğe topuk farkı atın!' Allah'ın size vermiş olduğu dişilik avantajınızın üzerinde bir abide gibi yükselin. Dişiliğinizi düztabanlı ayakkabılar giyerek sıradanlaştırmayın! İkincisi, sütün gibi bacaklarınızı 'bir karış yırtmacı olan etek!' ile gösterişli kılın. Böylece özel hayatınızda sıradan kadınlardan ayrılıp, geriye kalan birkaç iyi adamı da siz kapın!"