kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rusya zenginler kulübünden çıkartılıyor mu?

Yeni Haber
İleri düzeyde sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu G-7 grubu, Rusya'yı da aralarına alarak oluşturdukları G-8'i, Rusya'yı ortaklıktan çıkararak feshetmeyi tartışıyor.

ABD yönetim kaynaklarına göre Gürcistan'ı işgalinden ötürü Rusya'ya karşı alınabilecek önlemler arasında Rusya'nın bu kulüpten dışlanması, ''orta vadeli tedbirlerden biri'' olarak değerlendiriliyor.

G-7 ülkeleri ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, Almanya ve Japonya.

Amerikalı yetkililer, Avrupalı müttefikleriyle yaptıkları müzakerelerde, simgesel düzeydeki önlemler almak zorunda kalınmasının rahatsızlık yarattığını, Rusya'nın katıldığı veya ev sahipliği yaptığı toplantılara veya etkinliklere katılmama gibi sembolik önlemlerin, Rusya'nın davranışları üzerinde uzun vadede bir etkide bulunmayacağını bildiklerini belirtiyorlar.

Rusya'ya karşı şiddetli bir kınamaya ihtiyaç olduğunu belirten yetkililer, buna karşın henüz net bir kararın olmadığını, ABD, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkeler arasında, Rusya'nın G-8'den dışlanması, OECD üyeliğine davet kararının gözden geçirilmesi ve bir dizi diğer kınama önlemine ilişkin danışma görüşmelerinin sürdüğünü vurguladılar.

AA