kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Baba çiziyor oğlu satıyor!

Emir Kunt'un babası ünlü mimar Emre Kunt. Özellikle Bodrum Türkbükü'nde nereye baksan baba Kurt'un çizdiği evleri, otelleri görmek mümkün.
Bodrum'da mesela Fatih Terim'in, Akın Öngör'ün, Ömer Dinçkök'ün, Metin Aşık'ın, Eşref Cerrahoğlu'nun ev projelerini o çizmiş. Dünya jet sosyetesini ağırlamakla ünlenen Maça Kızı da Mandal Otel de Emre Kunt'un eseri.
Emir Kunt da boş durmuyor ve Göltürkbükü'nün şehir rehberini çıkarıyor. Duyunca inanamadım ama özellikle zengin turistler gelsin, yesin, içsin ve eğlensin diye can atılan Türkbükü civarının bir haritası dahi yokmuş.
Kunt, 'Kartpostal ara onu da bulamazsın. Hani bir turist, geldim şuradan bir kart atayım sevdiklerime dese, yok!' diyor. O nedenle Kunt'un çıkardığı rehberin çok iş gördüğü açık. Otellere bedava dağıtılan rehberin ilginç boyutlarını, hanımların çok kullandığı bir gece çantasının boyutundan yola çıkarak belirleyen Kunt'un emlak piyasasına ilişkin ilginç bir tespiti daha var.

Zenginin parası yolda!
Kunt'a göre global kriz özellikle emlak sektörünün işine yarayacak. Birçok zengin yurt dışında tuttukları dolardan kurtulmak isteyecek ve Türkiye'ye getirip gayrimenkul satın alacak.
Baba Emre Kunt'un çizdiği ve yaklaşık 500 bin dolardan başlayan evlerin satışıyla da uğraşan Emir Kunt, kapatma davasına atıfta bulunarak, ' Üç kişiden haber bekliyordum. Üçü de AKP kapatılmayınca alım yönünde aynı gün geri döndüler.'
Öyle görünüyor ki iş dünyasında moraller yerine geliyor. En azından bir süre için. Kunt da diyor ki Türkiye'de zaten 6 ay sonrasını konuşamazsın!


NOT:
Hafta sonu İş'te Hayat köşesinde Tike'nin yeni yatırımlarına, Mehmet Ali Burduroğlu ile yaptığım söyleşide yer vermiştim. Dilim sürçmüş, İzmir'de meşhur Efes Oteli'nin yerine açılan Swissotel Grand Efes yerine Sheraton yazmışım.
Düzeltir, özür dilerim.