kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Salyangoz kurabiye
Margarinle pudra şekeri, krem haline gelene kadar mikserle çırpılır. Kakao hariç diğer malzemelerin hepsini konulup, yoğurulur. Hamur ikiye bölünür, yarısına kakao ilave edilip, yoğurulur. İki hamur da merdane ile ince ince açılır. Üst üstte konulup, sıkıca sarılır. Bir santim kalınlığında kesilir, aralıklı olarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirilir.

MALZEMELER
*
250 gr. margarin
* 250 gr. pudra şekeri
* 500 gr. un
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu

Papaz yahnisi
Öncelikle soğanlar ayıklanıp, yıkanır. Bir tencereye yağ, et ve soğanlar konup, renkleri dönene kadar kavrulur. Defne yaprağı ve tane karabiber ilave edilir. Yemek kısık ateşte, iki su bardağı su ilave edilerek 1.5 saat pişirilir. Pişmesine yakın tuzu da eklenir, soğanların dağılmamasına dikkat ederek karıştırılır. Ocaktan indirildikten sonra üzerine sirke gezdirilir. Sade pilavla birlikte sıcak olarak servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 kg. koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 1 kg. arpacık soğanı
* 2 adet defne yaprağı
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* Tane karabiber

Patlıcanlı bulgur
Soğan rendelenir. İki kaşık yağla kavrulur. Kızarmış patlıcanlar ilave edilir. Bir-iki kere çevrildikten sonra bulgur konur. 5 dakika sotelenir. Kırmızı biber ilave edilir. 2 su bardağı sıcak et suyu konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.

MALZEMELER
*
2 su bardağı bulgur
* 2 adet kuşbaşı doğranmış kızartılmış patlıcan
* 1 adet soğan rendesi
* 2 kaşık margarin
* 2 su bardağı et suyu
* 1 tane kırmızı dolmalık biber
*Tuz