kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız'a göre de gümrüklerin imaj sorunu bulunuyor.

Haber Turu

Maliye'de telekulak soruşturması
DANIŞTAY,
Maliye Bakanlığı'nda bazı görevliler hakkında Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca başlatılan idari soruşturma kapsamında vergi denetmeni olarak görev yapan Nermin Ateş'in telefonlarının dinlenmeye alınmasını yasalara aykırı buldu. Danıştay, Ateş'in telefonlarını dinlemeye aldıran Maliye Bakanlığı yetkilileri hakkında soruşturma izni istenmesine dair yapılan başvuruya ilişkin hazırlanan raporun yetersiz olduğuna karar verip yeni bir rapor istedi.

İddaa ihalesinde teklifler alınıyor
DANIŞTAY
tarafından ilki iptal edilen İddaa ihalesi için Spor Toto Teşkilatı ikinci kez ihaleye çıkıyor. Teklifler bugün saat 14.00'e kadar alınacak. Ladbrokes, Lottomatica, Yunan Intralot, Austria Lottary'nin yanı sıra Türkiye'den Esas Holding, Arena, Net Holding, Coral, Doğan Grubu ve halihazırda İddaa'yı işleten Mehmet Emin Karamehmet'e ait İnteltek İddaa ihalesi için hazırlanıyor. İhaleye Doğan Grubu, İtalyan Lottomatica ile giriyor. Belgesi eksiksiz olanlar ihale için çağırılacak.

Pide ekmekten % 20 pahalı olabilir
TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında ekmek fiyatında bir artışın yapılmayacağını bildirdi. Kocaeli Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Balcı, fırıncı esnafının hiçbir zaman ramazan fırsatçısı olmadığını belirtti. Ekmek fiyatında ramazan ayında bir artış yapılmayacağını belirten Balcı, "Pidenin ise işçiliği, maliyeti farklı olduğu için ekmeğe göre yüzde 20 pahalı olabilir. Pide fiyatları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Fiyatı diyalogla belirlenecek'' dedi.

'Sınırda da mavi bayrak hayalim var'
GÜMRÜK Müsteşarı Emin Zararsız, gümrük teşkilatının imaj sorununun aşılması gerektiğini söyledi. Hedeflerini, "Hem gümrük camiasının temiz bir kamu kurumu olmasını sağlamak hem de buradan hareketle bütün Türkiye'nin temiz toplum olmasına katkı sağlamak'' şeklinde özetleyen Zararsız, hayalini ise "Bazı plajlar mavi bayrak alır, siz o plajdaki temizlikten, çevreye duyarlılıktan emin olursunuz ya, benim de şöyle bir hayalim var; dünyanın çeşitli ülkelerindeki insanlar dünya haritasını açtıklarında şunu bilmeli: Türkiye'nin sınırları yasadışı ticaret yoluyla asla geçilemeyecek kadar kalın örülmüş bir sınır" olarak açıkladı.
Haberin fotoğrafları