kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TOKİ 1.5 yıl sonra Ataköy arsasını yine vitrine koydu

İlki kamuoyunda 'adrese teslim ihale' olarak yorumlanan ve Başbakan Erdoğan'ın iptal ettiği Ataköy Turizm Tesisleri ihalesi 450 milyon YTL muhammen bedelle yineleniyor..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat (DATİ) tarafından 2038 yılına kadar kiralanan Ataköy Turizm Tesisleri arsasını yeniden satışa çıkarılıyor. 4 Eylül 2008 tarihinde açık artırma usulü ile ihale edilecek arsanın muhammen bedeli ise peşin fiyat üzerinden 450 milyon YTL olarak belirlendi. Üzerinde Galleria Alışveriş Merkezi, Sheraton Hotel (eski Holiday Inn), Dünya Göz Hastanesi, akaryakıt istasyonu, kapalı otopark ve yat limanı alanı bulunan arsa 139 bin 251 metrekare büyüklüğünde.

MİLYAR DOLAR EDER'
Ataköy'deki arazi geçtiğimiz yıl boyunca TOKİ, kiracılar ve DATİ üçgeninde tartışmalara neden olmuştu. DATİ'nin arsayı satın almak istemesi üzerine TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Tamam ama ihale ile satarım. 500 milyon YTL'den aşağı olmaz. Daha çok veren olursa o kazanır" demiş ve işler karışmıştı. DATİ ile kiralar yüzünden mahkemelik olan Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu'nun, "3 milyar dolarlık kompleksi denizcilere peşkeş çekecekler" diye Başbakan Tayyip Erdoğan'a şikayete gitmesiyle olay büyümüş Başbakan da ihaleyi kamuoyundaki yorumlar nedeniyle iptal etmişti.
TOKİ Başkanı Bayraktar'ın ihalenin iptalinin ardından, "Kamuoyunda 2-3 milyar dolar lafı edilince, bizim bu söylenenlere rağmen ihaleyi daha düşük fiyatlara sonuçlandırmamız mümkün olmazdı. Biz yine de ihaleye çıkalım müşterileri, teklifleri görelim dedik" açıklamasını yapmıştı. TOKİ, arsayı satmak girişimini, kaynak ihtiyacını dış ülkelere borçlanmadan çözmek istemesi şeklinde açıklamıştı.