kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hedge fonlar, dalgada eriyen Mercedes'in peşine düştü

Mahmut Sancak
Küresel ekonomik krizden ağır yara alan Alman oto üreticisi Mercedes yatırımcıların hedefi haline geldi. Şirket yetkilileri kısa sürede kâr hedefleyen hedge fonlara yem olmamak için çözüm arıyor..
Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait devlet yatırım fonu Abu Dhabi Investment Authority'nin (ADIA), Alman otomobil üreticisi Daimler'e ortak olmak için harekete geçtiği belirtildi. Alman Focus dergisinin haberine göre fon, Alman şirketten 'büyük miktarda' hisse paketi almaya hazırlanıyor. Dergi halen yüzde 7.6 ile Alman şirkette pay sahi olan bir diğer devlet fonu olan Emirat Kuveyt'in de hisse payını yükseltmeyi planladığı belirtildi.

TALİPLİSİ ÇOK
Mercedes ve Smart gibi otomotiv dünyasına damgasını vurmuş çok sayıda markanın bağlı olduğu Daimler'in hisseleri daha bir yıl öncesine kadar 80 euro civarında bulunuyordu. Ancak aradan geçen süre içerisinde hisseler hızla değer yitirdi. 80 milyar dolar olan piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybeden şirket bir anda yatırımcıların gözdesi oldu. Alman Focus dergisinin haberine göre şirket için başta Arap dünyasından olmak üzere çok sayıda yatırımcı sıraya girmiş durumda. ADIA'nın, Daimler'e ortak olacağı haberi üzerine şirket hisseleri gün içerisinde yüzde 3'e yaklaşan değer artışı kaydetti.