kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İş Dünyası Gelişmeleri Nasıl Yorumladı?

'Türk TIR'larına zorluk çıkarılması ilginç'
RUSYA'NIN
gümrük görevlileriyle konuyla ilgili temasta bulunduklarını anlatan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, "Bize 'kendi ithalatçımızı terbiye etmet için yapıyoruz' diyorlar. İthalatçısını terbiye etmek için Türk ihracatçısına baskı uyguluyor. Tabii sadece Türk mallarına ve Türk TIR'larına yapılması enteresan" diye konuştu. Satıcı, "AB'ye, DTÖ'ye taahhütleri yok. Yinede siyasi olmasına ihtimal vermiyorum" dedi.

'Bu sorun ancak devlet yoluyla çözülür'
TÜRKİYE'NİN
hazırgiyim ihracatında önemli yer tutan Rusya'nın sektörü zorladığını söyleyen İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Osmanbey ve Laleli'ndeki işadamları sıkıntı yaşıyor. Sadece devletin çözebileceği türden bir sorun olduğunu anladık" dedi. Tanrıverdi, "Yeni sezon yaklaşıyor ama koleksiyonlar hep gümrüklerde bekletiliyor" diye konuştu.

'Rusya, siyaset ile ticareti karıştırıyor'
RUSYA'NIN
kimya mamulleri bakımından Türkiye'nin üçüncü büyük ihracat pazarı olduğunu söyleyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Murat Akyüz, "Kendi gümrüklerinde problem olduğunu söylüyorlar ama sadece bize yapılıyor. Ben bu olayda siyasi bir sebep görmiyorum ama Rusya'nın da ticaret ve politikayı karıştıran ve bunu en çok kullanan ülke olduğunu unutmamak gerek" dedi.

'Sorunları göze alarak iş yapıyoruz'
RUSYA
ve Orta Asya'da önemli ihracatı bulunan Vestel'in CEO'su Levent Hatay, "Doğrudan bize yansıyan bir şey yok. Tabii ki biz o coğrafyla ile sorunları hep göze alarak iş yapıyoruz. Çıkabilecek zorlukları baştan kabullendik" dedi. Geçmiştede kota, işlerin yavaşlatılması gibi sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Atay, "Savaşın Orta Asya'ya mal gönderme sorunu yaşatacağı malum. Zorlukları başından kabul etmek lazım" dedi.
Haberin fotoğrafları