kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gelecek ay Tokyo'ya gideceğini söyleyen Bermek, "Bu ziyaretimde son kararlar verilecek ve resmen yatırım başlayacak" dedi.

Japonya'da Türk salamı adıyla sucuk üretecek, kavurma satacak

Seçkin ÜREY - EKONOMİ
Yıl sonunda Tokyo yakınlarında açacağı fabrikada sucuk, döner ve kavurma üretimine başlayacak olan Ayhan Bermek, "Döneri metro büfelerinde satacağız" diye konuştu..
Tekofaks şirketiyle başta Panasonic markası olmak üzere yaklaşık 25 yıldır Japonya'dan ithal ettiği ofis ürünleriyle tanınan Ayhan Bermek, şimdi bu ülkede sucuk, döner ve kavurma üretecek bir fabrika kuruyor. Tesisin yılsonuna doğru faaliyete geçmesini plandıklarını anlatan Bermek, "Fizibilite çalışmaları tamamlandı. Tokyo yakınlarında yer seçimimizi yaptık. Yakında fabrikayı kiralayacağız. Özellikle kavurmaya ilgi var" dedi.

BAHARO SALÇASI
Adında Japonca'da bahar anlamına gelen "Haro" ile Türkçe karşılığını birleştirdiği Baharo isimli firmasıyla Japonya'ya uzun süredir gıda ürünleri gönderdiğini anlatan Bermek, "Salça, ayçiçek ve zeytin yağları, incir, meyve suyu ile kayısı gönderiyoruz. Baharo Japonya'da kurulu bir şirket. Ürünler market raflarında önemli çıkış gösterdi" dedi. Geçtiğimiz yıl Japonya'ya 600 ton salça gönderdiği ve bu yıl hedefin 1500 ton olduğunu anlatan Bermek, "Ürünleri Türkiye'deki markaların adıyla marketlere veriyorduk. Şimdi Türk markasının yanı sıra Baharo markasını ürünlerde kullanacağız" diye konuştu. Çalıştıkları market zincirlerinin ülkenin devleri arasında yer aldığını anlatan Bermek, "Et ürünlerine de talep olduğunu bildirdiler. Bunun üzerine sucuk, kavurma ve dönere yönelme kararı aldık" dedi. İki ülke arasındaki mesafe ve katı gıda kuralları nedeniyle tesis kurmaya karar vediklerini kaydeden Barmek, "Dönerin bir kısmını mikrodalgada hazırlanacak hazır döner şeklinde üreteceğiz. Ayrıca ülkede metro istasyonlarında ve ana yol bağlantılardaki büfelerde de satmak üzere hazırlıklar yapıyoruz" diye konuştu. Sucuğu da Türk Salamı adıyla pazarlayacaklarını belirten Bermek, Japon halkına sevdirmek için bazı tanıtım faaliyetleri içinde olacaklarını, Türk yemeklerinin zamanla tanındığını söyledi.
Haberin fotoğrafları