kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Uğur Tozşekerli

Gelecek için en doğru yatırım aracı: BES

Ankara Emeklilik Genel Müdürü Uğur Tozşekerli, 100 YTL'lik yatırımın 85 YTL'ye mal olduğu başka bir yatırım sistemi olmadığına dikkat çekerek, bireysel emekliliğin gelecek için en doğru yatırım aracı olduğunu belirtti..
Türkiye'de beşinci yılını doldurmak üzere olan Bireysel Emeklilik Sitemi (BES), 1 milyon 650 bin katılımcı ve 5.5 milyar YTL fon büyüklüğüne ulaştı. Sistemle ilgili değerlendirmede bulanan Ankara Emeklilik Genel Müdürü Uğur Tozşekerli, insanların gelecekleri için en doğru yatırım aracının BES olduğunu savundu. Ankara Emeklilik'in geçtiğimiz ay Hollanda merkezli emeklilik ve hayat sigortası şirketi AEGON tarafından satın alınmasından sonra genel müdürlük görevine getirilen Tozşekerli, hiçbir yatırım aracının BES kadar vergi avantajı sunmadığını belirterek şunları söyledi: "Emekli olduğumuzda ek gelire ihtiyaç duyuyorsak BES'e katılmalıyız. Çünkü hiçbir sistem bu kadar vergi avantajıyla desteklenmiyor. Vergi diliminiz yüzde 15 bile olsa, emeklilik sistemine 100 lira yatırdığınız zaman, eğer aylık geliriniz brüt 1.000 YTL'nin üzerindeyse, size 85 liraya mâl oluyor."

SİSTEM SON DERECE GÜVENLİ
Ankara Emeklilik Genel Müdürü, sistemin son derece güvenli olduğunun da altını çizerek, vatandaşların gönül rahatlığıyla BES'e dâhil olabileceklerinin ifade etti. Tozşekerli, "Finansal sistemde hiçbir kuruluş emeklilik şirketleri kadar denetlenmez. BES şirketleri hem SPK ve Hazine hem Maliye hem de bağımsız denetçiler tarafından denetlenir. Biriken meblağları emeklilik şirketleri kendi aktiflerinde tutmuyor, sadece onlar adına talimatlarını yönetiyorlar. Tüm yatırımın karşılığı, SPK tarafından Türkiye'nin merkezi saklama kuruluşu olan TAKASBANK'ta tutuluyor" dedi. Sistemin tüketiciyi koruyan haklarla donatıldığını da belirten Uğur Tozşekerli, yeni yönetmelikle, katılımcıların sözleşme yürürlüğe girdikten sonra bir ay içinde, yanlış karar verdiğini düşünmesi halinde cayma hakkına sahip olacağını ve parasını hiçbir kayba uğramadan alabileceğini de sözlerine ekledi.