kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Osetya'da cesetler 3 gündür sokaklarda

DIŞ HABERLER / AA
Güney Osetya'da Gürcistan ve Rusya arasındaki savaşta her zamanki gibi en büyük acıyı sivil halk çekiyor. Bölgeye yeni ulaşan basın mensupları, yaşanan trajediye yakından şahit oldu. Şehir sakinleri, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'de ölen sivillere ait cesetlerin üç gündür hâlâ sokaklarda yattığını anlatıyor: İngiliz The Times gazetesine konuşan Tshinvali'de oturan oto tamircisi Olege Kalchakeyev yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Şafak vakti büyük bir gürültüyle uyandım. Pencereden baktım. Tshinvali'nin üzerindeki gök top mermileriyle aydınlanmıştı. Birden evimin penceresi uçtu. Eşim ve küçük oğlumu alıp hemen bodruma indik. Kent birkaç dakikada cehenneme döndü. Birkaç saat sonra bodrumdan çıkıp kendimi sınır ötesine zor attım."

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

*RUS - GÜRCÜ ÇATIŞMASINDAN FOTOĞRAFLAR...


'CESET YAKIYORLAR'
Zara Valiyeva adlı yerel gazeteci ise Tshinvali'de yaşanan dehşeti, "Evler roketlerle harabeye döndü. Biz burada kaldık. Çok tehlikeli olduğu için gidemiyoruz" diye özetledi. Tshinvali'den dün çıkmayı başaran Ludmilla adlı bir kadın ise, "Kent yanıyor. Her yer ateş içinde. Cesetler olduğu gibi sokaklarda" diye konuştu. Aynı kadın, Gürcü askerlerin teker teker sivilleri hedef alıp sonra da cesetleri yaktığını söyledi. İki çocuk annesi 47 yaşındaki Fatima Kochieva ise yaşadıklarını "Biz kentin dışında yaşıyoruz. Birden kendimizi ateşin ortasında bulduk. Komşumun evi top mermisiyle yıkıldı. Hemen çocukları alıp bodruma kaçtım" sözleriyle aktardı.

KIZILAY DA BÖLGEDE
Öte yandan Türk Kızılayı'nın, Kafkasya'daki çatışma nedeniyle bölgeye gönderdiği yardım konvoyu, Sarp Sınır Kapısı'ndan dün Gürcistan'a geçti. Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Kafkasya İnsani Yardım Operasyonu'' kapsamında bölgeye gıda maddeleri, çadır ve battaniye gönderen Türk Kızılayı'nın, insani yardım malzemelerini Gürcistan'a sokmak için harekete geçtiği belirtildi.