kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Yılkut Gözen (sağda) hem bisiklet tasarımcısı, hem de tutkunuydu.

Dâhi bisikletçi öldü, 8'de 8 kusurlu teğmen serbest

Necla GÖRGEÇ - HABER MERKEZİ
Bisiklet tasarımlarıyla ünlenen mühendis Bülent Yılkut Gözen, bisikletiyle kazada öldü. Şerit ihlali yapıp Gözen'in ölümüne yol açan teğmen Dinçer Göle'nin cezası ertelendi..
Mühendis Bülent Yılkut Gözen çalışma hayatına en büyük hobisi olan bisikletle başladı. Tasarladığı bisiklet modelleri kısa sürede dikkat çeken Gözen, Avrupa'daki beş büyük üretim tesisinden biri olarak gösterilen Bisan'ın İzmir fabrikasının kuruluşunda yer aldı. Gözen, adını dünyaya duyurdu. İzmir'deki fabrikanın kurulmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen İsrail'de bir iş teklifini kabul eden Gözen, 2 yılı aşkın bir süre İtalyan Dunhill firması için bisiklet tasarımı yaptı.

ÇARPAN 8'DE 8 KUSURLU
2 yıl sonra Türkiye'ye dönen Bülent Yılkut Gözen, Sabancı Holding iplik fabrikası KORDSA'da çalışmaya başladı. Ancak, tutkunu olduğu bisikletlerden burada da uzak kalamadı. Sabancı Holding bünyesinde bir bisiklet takımı kurulması için çalışmalara başladı. Boş zamanlarında, firmanın bisiklet takımını çalıştırmak için çaba harcadı. 25 Mayıs 2007'de, Bülent Yılkut Gözen, her gün yaptığı gibi İzmit Kent- Sa'daki evinden bisikletiyle dolaşmaya çıktı. Kullar beldesinde bir otomobil, bisikletiyle emniyet şeridinde ilerleyen Gözen'e çarptı. Ayağı kopan Gözen müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tutuklanan otomobil sürücüsü teğmen Dinçer Göle kısa süre sonra kefaletle serbest bırakıldı. Bir yıl süren dava geçtiğimiz hafta sonuçlandı. Bülent Yılkut Gözen'in ölümüne sebebiyet vermekten 8'de 8 kusurlu bulunan teğmen Göle'ye mahkeme 2 yıl hapis cezası verdi. İyi halden 8 aya indirilen Göle'nin cezası ertelendi.