kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Osetya'da Türk gazetecilere saldırı

Yeni Haber
Gürcistan ile Güney Osetya bölgesinde meydana gelen çatışmalar gazetecilere de zor anlar yaşatıyor. Olayları takip etmek üzere bölgede bulunan Kanaltürk ve NTV ekipleri saldırıyla maruz kaldı.

Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik operasyonunu ardından Rusya'nın da Gürcistan'a karşı başlattığı harekat tüm dünyaca dikkatle izleniyor. Savaşın ortasında görev yapan gazeteciler de zor anlar yaşıyor. Güney Osetya'da bulunan Türk gazetecilere de ateş açıldığı bildirildi.

Kanaltürk televizyonunun internet sitesinden duyurduğu habere göre, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin 2 km içine giren basın aracına Osetyalı askerleri ateş açtı. Açılan ateş sonucu araçta bulunan NTV ekibinden Hilmi Hacaloğlu ve Cumhur Çatkay yara almazken, Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk ile kameraman Güray Ervin hafif şekilde yaralandı.

Hastanede tedavi altına alınan gazetecilerin durumunun iyi olduğu bildirildi. Öte yandan, NTV yayınlarına bağlanarak gelişmelerle ilgili bilgi aktaran muhabir Hilmi Hacaloğlu da sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

(ANKA)