kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savaştan sıcak görüntüler - VİDEO

Yeni Haber
Rusya SSCB lideri Stalin'in doğduğu Gürcistan'ın Gori kentine dün sabah bomba yağdırdı. Cihan Haber Ajansı'nın görüntülediği saldırıda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu tahmin ediliyor.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...




Sabahın erken saatlerinde bölgeye bomba yağdıran Rus savaş uçakları, sivil alana yerleşen askerleri hedef aldı. Sivil halkın yaşadığı binaların yanında mevzilenen Gürcü askerleri, bombaların yağdığı saatlerde daha güvenli alanlara hareket etti.

Sivil alana düşen bombalar binalara büyük zarar verdi. Halk şaşkın bir halde evlerine kaçarken kentte çok sayıda Gürcü askerinin olduğu gözlendi. Bombaların isabet ettiği araçlar da büyük zararlar oluşurken dumanların yükseldiği kentte can güvenliğinin olmadığı görüldü. Ambulanslar durmadan hastanelere yaralı taşırken askerlerin büyük çoğunluğunun genel seferberlik çağrısı üzerine silâhaltına alınan kişiler olduğu



Ailesi bombanın isabet ettiği binanın altında kalan bir Gürcü vatandaş, savaşa lanet yağdırırken, bir kadın da yaşadığı binanın yerle bir olduğunu söyledi. Bombaların yağdığı Gori kentine sadece 60 kilometre uzaklıkta olan başkent Tiflis'te hayatın normal olduğu gözlendi. Bölgede Rus savaş uçaklarının saldırısı devam ediyor. Gürcistan hükümeti saldırının bilançosu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.



RUS UÇAKLARI 5 KATLI BİR APARTMANI VURDU


Görgü tanıkları, şehrin yakınlarında özellikle Gürcü askerler ile ayrılıkçı Güney Osetya birlikleri arasında çatışmalar yaşandığını aktarıyor. Gürcistan'ın ana askeri üssü orada bulunuyor.

Rus uçakları, 5 katlı bir apartmanı vururken, apartmanın içinden 5 ceset çıkarıldı. Cesetler askerler tarafından binalardan çıkarılırken, yaralılar da yine askeri ciplerle hastanelere taşınıyor.

Görgü tanıkları, şehrin yakınlarında özellikle Gürcü askerler ile ayrılıkçı Güney Osetya birlikleri arasında çatışmalar yaşandığını aktarıyor. Kentte çok sayıda asker bulunuyor.

(CHA)