kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En iyi orta saha

LEVENT TÜZEMEN
LEVENT TÜZEMEN
Hücuma yönelik orta saha oyuncusu bakımından Türkiye'nin en şanslıtakımı Galatasaray. Arda, Ayhan, Linderoth, Mehmet Topal ve Lincolnçok etkili isimler. Lincoln, eğer problemlerini aşarsa büyük bir silah olur ..
Galatasaray'ın kadro kalitesi üst seviyede. Hazırlık maçlarında gördüğüm kadarıyla Skibbe de çift santrforlu oynamaya çalışıyor. Ancak dünyada tek forvetli, orta sahası top yapan ve hücuma katılan oyunculu sistem parlıyor. İspanya, EURO 2008'de bu özelliğiyle kupayı kazandı. Skibbe de tek santrforu düşünmeli ve bu oyuncu yeni golcü alınana kadar Ümit Karan olmalı. Skibbe, Aragones'in Semih'i kullandığı gibi Nonda'yı orta alana yakın oynatmalı. Yani Galatasaray'ın orta sahadaki oyuncu kalitesi 4-1-4-1 sistemini oynamaya çok uygun.

KEWELL UMUT VERMİYOR
Hücuma yönelik orta saha oyuncusu bakımından Türkiye'nin en şanslı takımı Galatasaray. Arda, Ayhan, Linderoth, Mehmet Topal ve Lincoln bu konuda çok etkili isimler. Ben Kewell'dan umutlu değilim. Lincoln problemlerini aşarsa büyük bir silah olur. Onun da sorununun ne olduğunu bilen yok! Sonuçta iyi bir Lincoln bir sezonda tek başına 9 puan aldıracak bir yetenek. Ayhan, Sabri, kampın en formda isimlerinden Barış iki yönlü orta saha oyuncusu konusunda rakiplere parmak ısırtır. Galatasaray'ın elinde birkaç mevkiide oynayabilecek oyuncular var. Hasan Şaş, Mehmet Topal, Hakan Balta, Barış, Ayhan ve Linderoth çok yönlü oyuncular. Skibbe'nin PAF'tan aldığı gençlerden Murat'ı beğendim. Yaser ve Ferdi'nin kadroya gireceğini sanmıyorum; kiraya verilmeleri doğru olur.

MEIRA DOĞRU TRANSFER
İtalya'da iyi kaleciler yetişir. De Sanctis için yapılan eleştirilere katılmıyorum. Trapattoni, Lippi ve Donadoni uluslararası turnuvalarda De Sanctis'i kadroya aldı. De Sanctis'in varlığı Aykut'un formunu artırır. Meira transferi için yönetimi kutluyorum. Portekizli'nin iki a y a ğ ı y l a oyun kuran ve şampiy o n l u k maçında forvetler d u r u r - k e n Stuttgart a d ı n a ş a m p i - yonluk golünü atan oyuncu olduğunu hatırlatırım. Savunma futbolunun ilahı Trapattoni'nin Stuttgart'a getirdiği ilk isimdi. Ancak ağır bir savunma oyuncusu olduğunu ve risk alıp ileri çıktığında geriye dönmekte zorlandığını bilmek gerek. Hazırlık maçlarında kusursuz futbol sergileyen 35'lik Emre Aşık'ı da kutlamak ve unutmamak gerekir. Uğur'un iyileşmesi zor gibi görünüyor, savunmanın sağına iyi bir hücum beki alınmalı. İsmi geçen Miguel doğru seçim olur.

BENNY McCARTHY EN UYGUN FORVETTİ

Galatasaray'ın elinde sadece Nonda gibi 'topu bilen' bir golcü var. Alınacak golcü teknik, atletik, top taşıyabilen ve en önemlisi tek vuruşu iyi bilmeli. Benny McCarthy bu tanıma en uygun isimdi. Ama Milan Baros gibi sprinter bir forvet özellikle kapalı savunmalara karşı Galatasaray'da verimli olamaz.