kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hacer GEMİCİ
Enerji Hattı

Artvin Valisi'nin derdi 'fazla yatırım'

Büyük resim için tıklayın
Türkiye'nin bir ucu Artvin'den enerji KİT'Lerine mektup var. Çoruh Nehri'nin kollarının oluşturduğu derin vadilerde yükselen baraj inşaatları Artvinlileri pek sevindirmemiş görünüyor. Çoruh Nehri üzerinde Muratlı Barajı ve HES inşaatı ile Borçka Barajı ve HES inşaatı tamamlanarak üretime geçti. Deriner Barajı ve HES inşaatı ise devam ediyor.
Yusufeli Barajı'nda ise inşaat yeni başladı. İşte 26'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu projelerin etkilediği alan mesele olmuş durumda. Buna göre, 12 bin hektar alan şöyle veya böyle etkileniyor. Bunun 2 bin 500 hektarı özel alan ve kamulaştırılacak. Projeler 100 köyü ve 1 ilçeyi etkiliyor. Borçka, Yusufeli ve Deriner gibi birçok barajın yapılması ile tarıma elverişli alanlar sular altında kalınca bölgeden ciddi anlamda bir göç söz konusu olmuş.
Olup bitenlere seyirci kalmak istemeyen Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu önderliğinde oluşturulan bir komisyon oturup bir rapor hazırlamış.
Bir mektup ile bu raporu enerji ile ilgili kurumlara gönderdiklerini doğrulayan Vali Cengiz Aydoğdu, " Biz çevre duyarlılığı da ön planda tutulsun istiyoruz. Arvtin su açısından çok zengin bir bölge. Tabii ki ülke ekonomisine katkıda bulunması önemli. Ancak çevre duyarılılığı da bizim için önemli. Biz buna dikkat çekmek istedik" dedi.