kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"McCarthy beş Güiza eder"

Yeni Haber
Blackburn'de Türkiye'yi başarıyla temsil eden lejyonerimiz, "McCarthy, Güiza gibi ceza alanı golcüsü değil. Müthiş süratlidir. Duran toplarda çok etkilidir. İki ayağıyla ve kafayla beklenmedik goller atar. Ayrıca tıpkı F.Bahçeli Alex gibi beyin görevi de görür" dedi...
G.Saray, Real Zaragoza'nın son dakika çalımı nedeniyle Ricardo Oliveira transferi gerçekleşmeyince rotayı Benni McCarthy'ye çevirirken, bu futbolcunun takım arkadaşı Tugay Kerimoğlu'ndan F.Bahçelileri kızdıracak açıklamalar geldi. Tugay, beraber Blackburn Rovers forması giydikleri McCarthy'yi göklere çıkararak "O komple bir futbolcu. Örneğin Güiza gibi sadece ceza alanı golcüsü değil. Bu anlamda bence beş tane Güiza eder. McCarthy müthiş süratlidir. Duran toplarda çok etkilidir ama en önemlisi iki ayağıyla ve kafayla beklenmedik goller atar" dedi.

Tugay, Güney Afrikalı McCarthy'nin aynı zamanda takımın beyni işlevini de üstlenebileceğini belirtti ve şunları söyledi: "McCarthy golcülüğünün yanı sıra bir maestro gibi takımı yönetir. Arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokar, asistler yapar. Lider özelliği vardır. Bu yanıyla F.Bahçeli Alex'e benzetebiliriz. Eğer G.Saray onu transfer ederse büyük iş başarmış olur. Onu Sunderland de istiyor ama gönlü G.Saray'da. İngiltere'yi çok sevmesine rağmen, Avrupa kupalarında oynayabileceği için G.Saray'ı tercih edeceğini düşünüyorum."

G.SARAY iLE SUNDERLAND SAVAŞIYOR

İngiltere'nin Daily Mail gazetesi, G.Saray'dan sonra Sunderland'in de McCarthy'yi istediğini yazdı. Gazete "Bu transfer savaşında G.Saray, Sunderland'den bir adım önde. Çünkü G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak" ifadesini kullandı. Daily Mail gazetesi, Blackburn'ün istediği 12 milyon euro'nun G.Saray'ın gözünü korkuttuğunu, Sunderland'in ise McCarthy için 9 milyon euro teklif edeceğini vurguladı.