kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sevindirin bizi

ALİ ERDOĞAN - RAŞİT ATEŞ
Türkiye, Olimpiyat Oyunları'na ilk kez 12 branşta 68 sporcu ile katılacak. Atletizm 16 sporcu ile birinci. Devlet Bakanı Başesgioğlu, "Bayrak artık sporcularda" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sevindirin bizi
Pekin'de bugün başlayacak olan 29. Olimpiyat Oyunları'na Türkiye tarihinin en kalabalık kafilesi ile katılıyor. İlk kez 12 dalda birden olimpiyatta boy gösterecek olan Türkiye'yi 68 sporcu temsil edecek. Açılış töreninde 4. sırada yer alan Türk Olimpiyat Takımı, atletizmde 16, güreşte 13, halterde 6, tekvandoda 4, boksta 5, yüzmede 11, yelkende 6, ilk kez katılacağı masa tenisinde 2, okçulukta 2, atıcılık, judo ve bisiklette ise 1'er sporcudan oluşuyor. Fenerbahçe 16 sporcu ile olimpiyatlara en fazla sporcu veren kulüp durumunda. Pekin'e gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Olimpiyat Köyü'ne bayrağımızı da çektik. Sıra sporculara geldi. Onlardan da madalyaları kazanıp, bayrağımızı göndere çektirmelerini bekliyoruz. Hedefimiz Atina'daki madalya sayısını geçmek" dedi.

25 MİLYAR $ HARCANDI
205 ülkeden 10 bin 500 sporcunun 24 Ağustos'a kadar mücadele edeceği olimpiyatlarda 28 branşta 302 altın madalya dağıtılacak. Pekin'de olimpiyatlar için 25 milyar $ harcanırken, bu rakamın bir rekor olduğu belirtildi. Oyunlarda evsahibi Çin 639, ABD'de de 536 sporcu ile katılımda başı çekiyorlar. Olimpiyatları izlemek için ABD Başkanı George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Pekin'e geldi. Pekin'de diplomatik görüşmelerin hızlandığı da dikkat çekti.