kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Yeniden gol kralı olacağım!"

Yeni Haber
Bir dönem Beşiktaş forması da giyen ve futbol yaşantısını Ukrayna'da sürdüren Brezilyalı golcü bundan sonraki en büyük hedefinin eski takımı Werder Bremen'e dönerek Bundesliga'da gol kralı olmak olduğunu söyledi...
2005/2006 sezonunda Beşiktaş'a transfer edilen ancak beklenen performansı veremeyince takımdan gönderilen Brezilyalı forvet oyuncusu Ailton, futbol kariyerinin sonbaharında yeniden eski takımlarından Werder Bremen'e dönmek istediğini söyledi. Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen formasıyla gol krallığı yaşayan ve Bundesliga'da 100'den fazla gol atarak tarihe geçen Ailton, Alman basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. 35 yaşında olan Ailton, kendisini genç hissettiğini ve 2-3 yıl daha futbol oynayabileceğini iddia ederek, Werder Bremen'in kendisini istemesi halinde Alman ekibinde top oynamak istediğini söyledi. Eşi ve çocuklarının da Almanya'ya dönmeyi çok istediğini vurgulayan Brezilyalı futbolcu, Bundesliga'da tekrar gol kralı olacağını da iddia ederek, "3 yada 4 şans istemiyorum. Sadece 1 şans verilse yeter. Rol yapmıyorum. Antrenmanlarda da kendimi ispatlarım. Para benim için sorun değil.

Bremen'i seviyorum ve Bremen'de beni seviyor. 35 yaşındayım. Bu benim için sorun değil çünkü uzun yıllar daha oynayabilirim. Werder Bremen'e dönem halinde yeniden gol kralı olurum" dedi.

Metalurg Donetsk takımıyla bir buçuk yıllık daha sözleşmesi bulunan Ailton, kariyeri boyunca 10'dan fazla kulüpte futbol oynadı. En istikrarlı dönemini 1998-2004 yılları arasında Werder Bremen'de geçiren Ailton burada da kariyerinin en parlak günlerini yaşadı. Ancak 2004/2005 sezonunda Schalke'ye transfer olduktan sonra deyim yerindeyse bir türlü dikiş tutturamayan Ailton, sonraki tüm sezonlarda farklı kulüplerde forma giydi.