kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Skibbe'nin hataları

Bursaspor'un sezon açılışını Galatasaray'la yapması adeta geleneksel hale geldi. Bu olayın gerçekleşmesinde eski başkan Özhan Canaydın'ın Bursalı oluşunun ve çabalarının büyük payı var. Bu güzel birlikteliğe Bursa taraftarının küfürle yaklaşımı yakışmıyor. Misafirperverlik böyle olmaz. Rakip takıma cehennemi yaşatacak bir tezahürat gücüne sahip Bursaspor taraftarı eğer tavrını değiştirmezse "Keskin sirke küpüne zarar" sözünü hep yaşar ve yaşatır.
Bursaspor sınavı Steaua Bükreş maçı öncesi ideal kadroyu belirleme açısından çok önemliydi. Skibbe, Sabri hariç Milli Takım'ın EURO 2008 kadrosunda yer alan oyunculardan kurulu bir 11 sürdü sahaya. Servet tercihi sürprizdi ama durumu görmek adına doğru verilmiş bir karardı. Hasan Şaş'ın olduğu yerde sahaya Ümit Karan'ın kaptan çıkması ise kafama takıldı.
Bursa'da bol pozisyonlu, mücadele gücü yüksek, tempolu bir ilk yarı izledik. Hasan, Ayhan, Arda, Nonda gibi topu saklayıp, ayağa pas oynayan oyunculara Mehmet Topal'ın çalışkanlığı ile Emre-Servet ikilisinin uyumu eklenince, derli toplu hücum zenginliği olan bir Galatasaray seyrettik. Yan toplarda Servet ve Emre havadan gelen pozisyonlarda rakibe vurdurmadı. Arda-Nonda ikilisinin birlikteliği mükemmeldi. Özellikle Nonda'nın rakibini vücut çalımıyla geçişi akıl doluydu. NondaArda ikilisi, Ümit ve Hasan'ın atamadıklarıyla insana "Bu goller nasıl kaçar" dedirten pozisyonların yaratıcısı oldu. Galatasaray, Arda'nın kanadından oynadığında kolay pozisyon üretti.
Skibbe'nin ideale yakın kadroyu en az 70 dakika sahada tutacağını iki veya üç değişiklik yapacağını düşündüm ama yanıldım. Steaua öncesi son provada Skibbe'nin bu kadar oyuncuyu değiştirmesi ne kadar yanlışsa, değişikliklerde Emre'nin yerine Topal'ı çekmesi, Sabri'yi sağa alıp Barış'ı orta alana sürmesi ve Balta'yı ön liberoya koyması hayret vericiydi.
Galatasaray en çok pozisyon ürettiği hazırlık maçını oynadı ama yine gol atamadı. Golcü almayanlar düşünsün. İlk yarı sahadaki kadro iki eksikle doğruydu. Savunmanın sağında Barış değil Sabri oynamalı. Meira, Steaua maçında sahada olmalı.