kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çiçek desenleri, elbiseden sonra bikinileri de ele geçirdi.

Yaz aylarının demirbaşları

16.05.2008
Uçuşan kumaşlar, metal tokalı bikiniler, kırmızı çerçeveli güneş gözlükleri... Yaz aylarında öne çıkacak parçalar şimdiden belli oldu. Ufak detaylara dikkat ederek trendy olabilirsiniz..
1- 19 Mayıs'ta kısa da olsa bir tatil yapmak istiyorum. Bu nedenle bu yaz hangi modelde bikinilerin moda olacağını öğrenebilir miyim? (Ülkü. T. - İzmir)
- Mayo ve bikini seçiminde vücut yapınızı ve yaşınızı dikkate almalısınız. Önümüzdeki haftalarda hangi tip vücut için nasıl bikini ve mayoların uygun olduğuna da yer vereceğiz. Ama şimdilik bu sezonun bikini ve mayo modasından kısaca bahsedebiliriz. Örneğin önümüzdeki yaz tek parça mayolar, bikinilere rakip oluyor. Eğer karın bölgenizden şikâyetiniz varsa, hem modaya uyup hem de kusurlarınızı gizleyebilirsiniz. Her sezon moda olan ve neredeyse her vücut tipi için uygun olan ipli bikiniler, bu sezon aksesuarlarla karşımızda. Metal tokalar hem üstlerde hem de altlarda çok var. Ayrıca straples ve tek askı da yeni sezonun yeniliklerinden. Çiçek desenleri ve grafik desenler mayolarda da görülüyor. Siyah ve beyaz yine çok kullanılmış ama canlı renkler de oldukça fazla.

2- Mayo ve bikinilerin üzerine pareo giymek hâlâ moda mı? Değilse, ne önerirsiniz? (Dilan O. - Adana)

- Artık bikini ve mayo üzerine bağladığınız pareoları bir kenara saklıyoruz. Yere kadar inen bornoz görüntüsündeki kaftanları da önümüzdeki sezonlar için kaldıralım. Çünkü yeni deniz mevsimine 'trendy' girmek istiyorsanız, kısa kaftan edinmelisiniz. Ayrıca bohem görüntülü mini elbiseler ya da tunikler de çok moda. Feminen duran şifon kumaşlardan bir tunik alarak, her türlü bikini ve mayonuzla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca plaj ve havuz kenarında daha şık olmak istiyorsanız, tarzınıza göre sezonun iri aksesuarlarını da kullanabilirsiniz.

3- Aksesuar kullanmayı çok seviyorum ama yaz aylarında nasıl aksesuarlar takmam gerektiğine karar veremiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? (Oya A. - İstanbul)

- Aksesuar seven birisiyseniz yaz günlerini de bol bol aksesuar takarak geçirebilirsiniz. Bu yaz sezonunda şapka, hem çok moda hem de çok kullanışlı bir aksesuar. Güneş gözlüklerini de unutmamak gerekir. Artık bir tane büyük boy güneş gözlüğü edinmelisiniz. Dikkat çekmeyi seviyorsanız, kırmızı çerçeveli olanlar tam size göre. Klasik bir tarzınız varsa pilot tipi güneş gözlüklerini de tercih edebilirsiniz. Kolye, bilezik gibi takıların hepsi yaz sezonunda çok var. Bunların en büyüklerini rengârenk ve sıra sıra takabilirsiniz.

4- Yaz aylarında kısa süreli hafta sonu kaçamaklarına giderken, küçük bir bavul hazırlamak istiyorum. Sizce bir hafta sonu tatili için yanımda götürmem gereken parçalar nelerdir? (Rüya H. - İstanbul)
- Hiç giymeyeceğimiz birçok şeyi yanımıza alarak seyahate çıkmak, hepimizin düştüğü bir hata. İki günlük tatile gidiyorsanız, bütün günü plajda bikini ve mayoyla geçireceğinizi unutmayın. Yanınıza iki gün için iki tane mayo ya da bikini ve plaj kıyafeti aldıktan sonra, çantanızı çok doldurmanıza gerek yok. Yanınıza bir elbise, bir sandalet ve bir iki aksesuar almanız yeterli olacaktır. Tabii ki güneş gözlüğünüzü, şapkanızı ve güneş koruma kremlerinizi götürmeyi sakın unutmayın.

5- Havalar giderek ısınıyor ve yaz mevsiminin heyecanı içindeyim. Sıcak yaz günleri için nasıl elbiseler almamızı önerirsiniz? (Aslı M. - Antalya)
- Elbiseler her sezon olduğu gibi ilkbaharyaz sezonunda da başrollerde. Sıcak yaz günlerinin en rahat kıyafet alternatiflerinden olan elbiseler, yeni sezonda pastel renklerde karşımıza çıkıyor. Özellikle açık tonlardaki pastel renklerin yanık tene çok yakışacağını hatırlatalım. Bunun yanı sıra beyaz ve canlı renkler de elbiseleri süslüyor. Bu sezonun en moda kumaşı ise desenli şifon kumaşlar ve parlak satenler. Elbise modellerine gelince; mini elbiseler yine var ama yeni sezonda etek boyları biraz daha uzadı. Diz hizasındaki elbiselerin gömlek tarzında olanları çok moda. Ayrıca geçmiş sezondan alışık olduğumuz bol kesimli 'trapes' elbiselere alternatif olarak, dar kesimli modeller kullanabilirsiniz. Çiçek desenlerinden sıkılanlar ise grafik desenleri deneyebilir...
Haberin fotoğrafları