kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Göğüs altına takacağınız kemer, elbisenizi farklı bir havaya sokabilir.

Biraz daha cesaret yeter

ESRA ÇORUH
01.08.2008
Bu yılki plaj modasını hâlâ bilmiyor musunuz? Desenli kıyafetleri nasıl kullanacağınıza karar veremiyor musunuz? Veya canlı renkler giymek için yeterince cesur değil misiniz? İşte bu yaza dair kafa karıştıran soruların cevapları..
1- Yaz sezonu için fazla alışveriş yapmadım. Geçen sezondan kalan kıyafetlerimi giyiyorum. Ama bu kıyafetlerimle demode görünüyormuşum gibi geliyor. Ne yaparak daha trendy olabilirim? (İmge G.-İzmir)

- Her sezon yeni kıyafetler almaktansa klasik parçalardan oluşan gardırop edinmek, her yaştan kadın için en doğrusu. Klasik demirbaş parçalardan oluşan gardırobu, sezonun aksesuarlarıyla tamamladığınızda çok trendy ve şık görünebilirsiniz. Yaz sezonunda da moda olan ince kemerler, rugan, parlak renklerden aksesuarlar, çiçek desenlerinden çanta ya da ayakkabılarla kıyafetinizi bir anda demodelikten kurtarabilirsiniz. Geçen sezon giydiğiniz bir elbiseyi, kemer ve aksesuarlarla bambaşka bir havaya sokabilirsiniz. Bu sezon göğüs altına takılan kalın, rugan kemerler çok moda. Onların da desteği ile eski elbiselerinizi yeni sezona uyarlayabilir, bütçenizi sarsmadan trendy olabilirsiniz.

2- Yaz tatiline ağustos ayında çıkabileceğim. Geçen yıl kullandığım plaj aksesuarlarına ek olarak bir şeyler almam gerekir mi? (Gaye K.-Adana)

- Plajlarda şık görünmek demek, takıp takıştırmak demek değildir. En önemlisi tarzınıza, yaşınıza, vücut ölçülerinize uygun bikini ve mayo seçimi yapmanız. Bundan sonraki adım ise bikini ya da mayonuza uygun olan plaj kıyafetlerini seçmek. Tarzınıza uygun, her sezon giyebileceğiniz beyaz renkte bir tunik gömlek, jean şort ve atlet bluz edinebilirsiniz. Bunların altına giyebileceğiniz sezonun modası gladyatör sandaletler, şık olmanız için yeterli. Maksi desenli elbiseleri de yine düz gladyatör sandaletlerle giyebilirsiniz. Abartmadan takacağınız renkli aksesuarlar da şık ve modern duracaktır. Ama siz siz olun, parıltı ve payetten uzak durun.

3- 27 yaşındayım. Size sormak istediğim renkler konusunda olacak. Yazın ne renkler giymemi önerirsiniz? Vitrinleri süsleyen canlı renkleri nasıl karıştırabiliriz? (Ayşegül K.-İstanbul)

Yaz günlerinde tarzınıza göre beyaz ve natürel renkleri giyebileceğiniz gibi canlı neon renkleri de özgürce kullanabilirsiniz. Dilerseniz baştan aşağıya sezonun modası olan canlı renklere bürünebileceğiniz gibi tek bir parçayla da kıyafetinizi canlandırabilirsiniz. Kırmızı, fuşya, mor, mavi, yeşil, sarı ya da turuncu gibi canlı ve enerji veren parlak renklerin, yaz günlerine en uygun renkler olduğunu unutmayın ve bu renkleri kullanmakta cesur olun. Üstelik yaşınız da bu renkleri kullanmak için çok uygun. Ayrıca sezonun bir başka modası da canlı renklerin bir arada kullanılması. Örneğin turuncu ve fuşyayı bir arada giyebileceğiniz gibi, mavi ve yeşili de birlikte kullanabilirsiniz. İki canlı rengi birlikte kullanmanın kıyafetinizi daha da canlandırdığını göreceksiniz. Canlı renkler dışında pastel renkleri de beyazla karıştırarak ya da tek başına giyebilirsiniz. Hatta beyazı ya da pastel renkleri canlı renkli aksesuarlarla da tamamlayabilirsiniz.

4- Degrade kıyafetlerin çok moda olduğunu daha önceki yazılarınızda yazmıştınız. Peki, degrade kıyafetleri nasıl ve nelerle tamamlamak lazım? Biraz bilgi verebilir misiniz? (Ülkü R.-İstanbul)

- Degrade ya da batik, yaz sezonunda çok moda olan bir desen. Bir renkten başka bir renge geçiş olan degrade bluzlar, etekler ve elbiselerden birini seçebilirsiniz. Genellikle koyu renkten açık renge doğru giderek açılan bu kıyafetlerin sade modellerini seçerseniz daha rahat tamamlayabilirsiniz. Canlı renklerden beyaza geçişli olan degradeleri seçmenizi öneririz. Bu kıyafetleri kaba ve canlı aksesuarlarla tamamlayabilsiniz. Tek omuzlu ya da straples model elbiselerde de degradenin çok trendy göründüğünü hatırlatalım. Bu elbiseleri, etek boyuna göre düz sandaletlerle ya dolgu topuk sandaletlerle tamamlayabilirsiniz.

5- Desenler çok moda ama nasıl kullanacağımıza karar vermek çok zor. Desenli parçaları hep düz renklerle mi tamamlamak gerek? İkinci bir desen kullanılabilir mi? (Aslı M.-İstanbul)

- Yaz sezonunda özellikle iri desenler çok moda. Ayrıca fırça darbeleri gibi sanatçı tablosunu anımsatan desenli kıyafetler de çok gözde. Bazı tasarımcılar da iki farklı deseni korkusuzca ve güzel bir şekilde birlikte kullanabiliyor. Siz de aynı renk tonlarında olan iki deseni birlikte kullanmaktan korkmayın. Ancak dikkat etmeniz gereken, desenlerin birinin daha büyük desenli diğerinin ise daha küçük desenli olması gerektiği. Ayrıca desenlerdeki renklerin de aynı tonlarda olması, uyum için önemlidir.
Haberin fotoğrafları