kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DJ Sasha ikinci kez Türkiye'ye geliyor.

Sıkı bir gece için hazır olun!

Kilyos'taki Global Gathering festivali için Türkiye'ye gelen DJ Sasha, dinleyicilerine sıkı bir gece yaşatacağını söylüyor..
- Elektronik müziğe nasıl ilgi duymaya başladınız?
- Genç yaşlardan itibaren radyolarda çalan parçaları kasete kaydetmeye başladım. Kısa süre sonra kendimi her hafta yenisini kaydettiğim 40 parçalık kasetler doldururken buldum. Herhalde o zamanların 'download' anlayışı buydu...

- Kimleri dinliyordunuz?
- The Police ve New Order gibi topluluklar vazgeçilmezlerim arasındaydı. 80'li yılların sonunda güney Galler'de yaşıyordum. Sonraları, Manchester şehrini ve plak dükkânlarını keşfettim. Her hafta sonu durmak bilmeksizin plak satın alıyordum. Bugünkü müzik anlayışımın şekillenmeye başladığı yıllardı.

- Başarılı bir DJ kariyeriniz var. Her şey nasıl başladı?
- Hacienda'da çalan DJ'lerden çok etkilenmiştim. Önceleri kendi evimde ilk mix denemelerine başladım. O günlerde en çok dinlediğim isimlerden Jon Da Silva'yla tesadüf eseri komşu olmuştuk. Sürekli onunla takılıp, yeni şeyler öğrenmeye başladım. Hatta çaldığım ilk partiyi ayarlamama bile yardımcı oldu. Ona gerçekten çok şey borçluyum.

- Plakların geleceğini nasıl görüyorsunuz?
- Açıkçası ben de tam kestiremiyorum. Plak dükkânları gün geçtikçe azalıyor, ancak her zaman koleksiyoncular ve eski tarz dinleyiciler olacaktır. Birçok DJ, son zamanlarda gelişen dijital piyasaya tepkili. Onları kesinlikle anlıyorum. Aslında plak sizinle eser arasında organik bir bağ oluşmasını sağlıyor. Elle tutabilir bir başkasına hediye edebilir veya çoçuklarınıza verebilirsiniz. Bu, dijital dünyada mümkün olmayan bir şey.

- İngiliz elektronik müziğinin gidişatı sizce nasıl?
- Sanırım hep revaçtaydı ve öyle de olacak. Müzik yayını yapan herhangi bir kanalı açın, karşımıza mutlaka The Prodigy, Orbital veya Underworld gibi bugün 'main stream' sayılan İngiliz grupları çıkacaktır. Sadece müzikte değil, film ve dizi müziklerinden akustik müziğe kadar her yerde, İngiliz müziğinin etkisini duyarsınız...

- İstanbul'daki dinleyici kitlesini nasıl buluyorsunuz?
- Üç yıl önce yine muazzam bir festivalde John (Digweed) ile çalmıştım. Sanırım bunu, Türkiye'de, ilk kez orada yaptık, sabahın ilk ışıklarında atmosfer büyüleyiciydi. Her geçen gün daha da bilinçlenen genç insanlar var... Aldığım enerji muhteşemdi. Dinleyicilere şu mesajı vermek isterim: Sizi sıkı bir gece bekliyor, hazırlıklı olun.