kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hedef Selimiye Kışlası mıydı?

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Hedef Selimiye Kışlası mıydı?
Üsküdar'da meydana gelen patlamalarda, Karacaahmet Mezarlığı içerisinden 4 adet havan mermisinin ateşlendiği, bunlardan 3'ünün mezarlığın içerisine, diğerinin ise Üsküdar Belediyesi Ek Hizmet Binası'nın atölyeler kısmına düştüğü öğrenildi.

Mezarlıkta havan mermilerini ateşlemek için kurulan tezgahın bulunduğu, olay yerinde 4 adet havan mermisi kovanı bulunduğu belirtildi.

HEDEF SELİMİYE KIŞLASI MIYDI?

Üsküdar Belediyesi'nin ek hizmet binasının önünde meydana gelen patlamada hedefin 1. Orda Komutanlığı'na bağlı Selimiye Kışlası olduğu ileri sürüldü.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu arada, saldırganların hedefinin patlama yerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 1. Ordu Komutanlığı'nın olduğu iddia edildi. Polisin olayla ilgili geniş çaplı araştırması sürüyor.

PATLAMADA 1 KİŞİ YARALANDI

Üsküdar Atık Yönetimi Bölge Müdürlüğü ile Karacaahmet Mezarlığı'nın kesiştiği noktada, henüz belirlenemeyen nedenle bir patlama meydana geldi.

Patlamayla birlikte bölgede temizlik çalışması yapan bir işçi ayağından yaralandı. Yaralı işçi, "Üzerime alevler geldi. 3-4 ayrı noktada patlama oldu" dedi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgedeki incelemeler sürüyor.

GÖRGÜ TANIKLARI PATLAMALARA, MEZARLIK KISMINDAN ATILAN BOMBALARIN YOL AÇTIĞINI İLERİ SÜRDÜLER

Üsküdar Belediyesi'nin ek hizmet binası yakınındaki patlamaların, mezarlık kısmından atılan bombalardan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Selimiye Atölyeler Caddesi üzerinde bulunan Üsküdar Belediyesi'nin ek hizmet binası ile Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nin yakınında art arda patlamalar meydana geldi.

Görgü tanıkları patlamaların, hizmet binasının hemen arkasındaki Karacaahmet Mezarlığı'ndan ağaçların arasından atılan bombaların yol açtığını öne sürdüler.

Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nde çalışan bir işçi, patlama sonucu şarapnel parçasının ayağına isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yaralanan işçinin, ambulans ile Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Patlama nedeniyle belediyenin ek hizmet, atölye ve Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) binalarının camları kırılırken, park halindeki araçlarda da maddi hasar oluştu.

TOGEM çalışanları, art arda şiddetli 3 patlama sesi duyduklarını ve korkuyla binayı terk ettiklerini anlattılar.

Bu arada, olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin patlamaya ilişkin incelemeleri sürüyor. Güvenlik amacıyla olay yerine, 100 kadar da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis sevk edildi.

ÇAKIR: BANA ULAŞAN BİLGİLERE GÖRE; 3 ADET PATLAMA OLMUŞ

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, belediyenin Selimiye'deki ek hizmet binası yakınında 3 patlama meydana geldiğini belirterek, patlamaların ikisinin Karacaahmet Mezarlığı, birinin de çöp kamyonunun içinde olduğunu bildirdi.

Çakır, patlamaların belediyenin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yer aldığı Selimiye'deki hizmet binasının yakınında olduğunu kaydetti.

''Bana ulaşan bilgilere göre 3 adet patlama olmuş. 2'si binanın yakınındaki Karacaahmet Mezarlığı'nın içinde, biri ise park alanında bulunan çöp kamyonunda meydana gelmiş'' diyen Çakır, park alanındaki araçlarda önemli bir hasarın meydana gelmediğini, binanında sadece bir camının çatladığını kendisine ilettiklerini söyledi.

Çakır, emniyet güçlerinin, patlamaya neyin neden olduğuna ilişkin araştırmasını sürdürdüğünü de ifade ederek, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

CERRAH: PATLAMANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

İstanbul Valisi Muammer Güler, Üsküdar'daki patlamanın bütün boyutlarıyla araştırıldığını bildirdi.

Güler, devriye görevi yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren polis memuru İlhan İlmeç için Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen cenaze töreni sırasında gazetecilerin Üsküdar'daki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Güler, Üsküdar'da belediyenin ek hizmet binasının arka tarafında kamyonların park olarak kullandığı yerdeki bir çöp kamyonunda patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Güler, ''Şimdi oradaki patlamanın sebebi araştırılıyor. Çöplerin içinden mi çıkmıştır? Başka bir yerden mi gelmiştir? Bütün boyutlarıyla olay araştırılıyor. Çok kısa zamanda basına bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz'' dedi.

Patlamaya ''el bombası'' veya ''havan mermisinin'' neden olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Güler, ''İddiaları biz de değerlendiriyoruz. Hangi taraftandır? Nasıl olmuştur? Arkadaşlarımız bakıyorlar. Patlamanın nedenini tespit etmeye çalışıyoruz. Patlamaya neden olan maddenin niteliği nedir, nereden gelmiştir, oraya nasıl konmuştur gibi...'' diye konuştu.

Vali Güler, patlamada 3 kişinin hafif şekilde yaralandığını ve ayakta tedavilerinin sürdüğünü ifade etti. Gazetecilerin olay yerinde kaç patlama olduğuna ilişkin sorusuna ise Güler, ''O konuya da ayrıca bakıyoruz'' karşılığını verdi.

PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ YERDEKİ MOBESE'LER İNCELENİYOR

Üsküdar'daki bombalı saldırının ardından polis kaçtığı bildirilen kişilerin peşine düştü. Bu kişilerin kaçış anının MOBESE kameralarına yansıdığını düşünen polis güzergahtaki kameraları kontrol etti.

Üsküdar'daki bombalı saldırı sonrasında emniyet birimleri alarma geçti. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunuda çalışma başlatan polisler şahısların kaçış güzergahındaki MOBESE kameralarını inceledi. Teknik ekipler yerinde kayıt yapan MOBESE cihazlarına bağladıkları bilgisayarlarla olayın meydana geldiği saat ve sonrasını kaydetti.

Tıbbiye Caddesi Siyami Ersek Hastanesi önündeki MOBESE ve Dr.Eyüp Aksoy Caddesi'nde bulunan MOBESE kamerasından alınan görüntüler detaylı şekilde izlenerek kaçan kişilerin tespit edilebileceği düşünülüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehit düşen polisin cenaze törenine katılmak ve saldırı yerinde incelemelerde bulunmak üzere Muş'un Malazgirt ilçesine gitti.

Bakan Atalay, tarifeli uçakla Van Ferit Melen Havaalanı'na geldikten sonra gazetecilerin Malazgirt ve İstanbul Üsküdar Belediyesine il bomba atılmasıyla ilgili sorularını cevapladı. Atalay, terörle mücadelenin her zaman olduğu gibi devam ettiğini söyledi. İstanbul Üsküdar Belediyesi'ne terör örgütü tarafından atılan el bombasıyla ilgili net bir açıklama yapmayan Atalay, araştırmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Havaalanında Atalay'ı AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Gülşen Orhan, Van Vali Yardımcısı Ali İpek karşıladı. Bakan Atalay beraberinde Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte helikopterle Muş'un Malazgirt ilçesine hareket etti.

AJANSLAR