kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İdman yaptılar

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Macar ekibi MTK Budapeşte'yi deplasmanda 5-0 mağlup etmeyi başardı. Spor yazarları maçı şöyle değerlendirdi;

GÜRCAN BİLGİÇ: SEMİH DERSLERİ (SABAH)


Dokuz kişi aynı istek ve disiplin ile topun arkasında kaldılar . Rakibi bir an bile küçümsemeden ciddi oynadılar. Tempoyu düşük tuttular, çünkü golü erken bulup gereğini yapmışlardı. Bundan sonrasında maçı 'kazasız belasız' bitirmek için topu ayaklarında tuttular, kontrolü ellerine aldılar.

Ciddiyetlerini oyun içinde bölge değiştiren oyuncuların yerlerine hemen bir takım arkadaşının geçmesiyle veya oyuna girmek için kenarda bekleyen Burak'a, rakibin atacağı korneri bekleyen Volkan'ın "Hemen gel, önümdeki yerini al" telaşında görüyorduk.

Güiza ise golleri birbiri üstüne kaçırıyor. Kezman'ı aratacak kadar kötü vuruşlara sahip. Adını 'formsuz' koymak istiyoruz ama 'okçu' Fenerbahçe'nin kasasındaki 30 milyon euroyu tıkır tıkır sayanları mahcup etmeye kararlı gözüküyor. Şu anda 'cicim ayları' yaşanıyor. Ama bilsin ki, bu golleri kaçıran oyuncuya, kulübeyi yöneten 'manevi babası' bile daha fazla sahip çıkamaz. Onun uğruna iki yıldız; Semih ve Alex bir pozisyon geride oynuyorlar. Emre kenarda bekliyor. Bir 'fay sıkışmasında', takıma girecek ilk oyuncu Güiza'yı auta atar. Tabii kararlar adaletli alınır, yine pasaport 'kardeşliği' devreye girmezse...

Semih yeni görev bölgesinde mükemmel oynuyor. Ama ceza alanına girdiğinde, küçüklüğünden beri O'na öğretilenleri yapıyor, gollerini atıyor. Biri atıyor, biri kaçırıyor. Semih 'derslerine' devam ediyoruz.

AHMET ÇAKAR: SEMİH ŞENTÜRK ŞOV (SABAH)

Budapeşte'deki maçın yegane anlamı Semih'in attığı çok güzel goller. Yıllarca Fenerbahçe'de yedek kaldı, bozulmadı. Geçen yıl maçların neredeyse yarısında oynamadı ama gol kralı oldu. Avrupa Şampiyonası'nda direkt oyuncu değildi ama çok hayati goller attı.
Semih artık büyüdü. Şu anda Türk futbolunun tartışmasız, uzak ara en önemli santrforu. Öyle soğuk kanlı ve zeki ki seyredenleri bile ürkütüyor. Vuruş tekniği de 'benim' diyen santrforlarla kıyaslanacak nitelikte.
Herkes 'Fenerbahçe'de ön libero sorunu var' diyor. ' Aurelio gitti, Fenerbahçe'de sistem bozuldu' diyorlar. Olabilir ama Fenerbahçe atak yönünden geçen yıla kıyasla çok daha ileride.

Roberto Carlos geçen yıl istenilen seviyede değildi. Özellikle defansif anlamda çok açık verdi. Bu da yumuşak karın. Ama Emre ve Güiza şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe çok için önemli kazançlar.

Sonuçta Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki şimdiki rakibi Partizan. Partizan bir MTK değil ama şunu çok iyi biliyoruz ki kalitelerine bakıldığında Fenerbahçe'ye rakip olacak nitelikle bir takım da değil.

SELÇUK YULA: AFERİN SEMİH (FOTOMAÇ)

Semih'in attığı ikinci gole ise söyleyecek bir şey yok, sadece şapka çıkarılır. Attığı öteki gollerin hepsi de ustalık eseriydi. Aferin... Bu maçta takımı iyi ya da kötü yönde eleştiri getirmek mümkün değil. Çünkü rakip bizden çok daha zayıf. Ama gene de unutulmasın ki 1999'da da gene aynı rakip bizden gene çok daha zayıftı ama elenmiştik. Bu sene çıkan iki galibiyette gördüğümüz en büyük özellik, takımın oyun disiplininden asla kopmadan oynamasıydı. Herhalde Aragones bu sene saha içi ve saha dışı disiplinini iyice ortaya koyacak.

Yapılan en büyük hata lüzumsuz görülen kartlardı. Geçen sene de o kartlar yüzünden her maç en 2-3 kişi oynamazken ne puanlar kaybedildi. Hâlâ ders alınamaması ilginç. Neticede F.Bahçe iki maçta da galip gelerek ülke puanına bir katkıda daha bulunmuştur. Bu yüzden tebrik etmek gerekir.

HADİ TÜRKMEN: 4X4 SEMİH! (FOTOMAÇ)

Macar ekibi MTK, Budapeşte'de de Fenerbahçe'ye rakip olamadı. Buna rağmen iki takım arasındaki farkın oyun olarak sahaya yansımamasının nedeni sarı-lacivertlilerin kendilerini hiç sıkmamasındandı.

Fakat gelecekte oynanacak 50 maç içinde kalede yalnız bırakılacak tek adam güvencesini bir türlü veremiyor. Gökhan, süratli ve tempolu bir oyuncu. Biraz daha tecrübeyle takıma faydasını artıracaktır. Lugano ve Edu bu maçlar için yeterli görünseler de kazandıkları topları oyuna sokarken eksiklikleri göze çarpıyor. Roberto Carlos, zaten marka bir futbolcu. Bu sene olmasa da gelecek yıl için boşluğu yavaş yavaş doldurmalıdır.

Belki biraz acımasız olacak ama o da Zafer Biryol'dan şimdilik çok çok farklı bir golcü görünümünde değil. Emre ve Burak'ın oyuna girmesiyle F.Bahçe'de Semih yine parladı ve Avrupa için 'gollerimle geliyorum' dedi.

NECATİ BİLGİÇ: İDMAN YAPTILAR (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe-MTK rövanşı 5. dakikada Semih'in karambolden attığı golle bitti. Ev sahibi takıma tur için en az 4 gol gerektiğinden sarı-lacivertli ekip çok rahatladı ve oyunu bir antrenman sahasına soktu. Güiza'nın kaçırdığı gollere rağmen de farkı attırıp rahat bir galibiyet aldı.

Semih 4 gol atarak taraftarın "5" isteğini de yerine getirdi. Bu arada ikinci yarının 65. dakikasında Alex yerini Emre'ye, Kazım da yerini Burak'a bıraktı. Emre oyuna girdikten 1 dakika sonra takımının kazandığı penaltıda kaleciyi ters köşeye yatırarak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe, Güiza'nın yerine İlhan'ın girmesinden sonra antrenman havasında devam ettiği karşılaşmadan farklı bir skorla ayrılarak Partizan maçını düşünmeye başladı.