kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altın Koza ve Altın Portakal'a destek

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlığının bütçe imkanları dahilinde Altın Koza'ya 500 bin YTL, Altın Portakal'a ise 3 milyon YTL destek sağlandığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un Adana'da yapılan Uluslararası Altın Koza Film Festivali ve Antalya'da yapılan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'ne yapılan parasal destekle ilgili soru önergesini yanıtladı.

MHP'li Tankut, 3 milyon YTL bütçeli Altın Koza Film Festivali'ne devletin sadece 500 bin YTL sağladığını, Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ise 5 milyon YTL destek sağlandığını belirterek "adı geçen festivallere yapılan ve aralarında büyük uçurum bulunan farklı miktarlardaki devlet desteğini adalet ve eşitlik ilkesine uygun buluyor musunuz?" diye sordu.

Bakan Günay ise verdiği yanıtta, Bakanlığının bütçe imkanları dahilinde bu yıl 15'ncisi düzenlenen Altın Koza Film festivaline 3 milyon YTL olan bütçesini değerlendirerek 500 bin YTL destek sağladığını kaydederek "Geçtiğimiz yıl ise 44'ncüsü düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne 5 milyon YTL değil 3 milyon YTL destek sağlanmıştır. Ancak bu sağlanan destek sadece Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne değil bu festivalle birlikte düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Avrasya Film Market adlı uluslararası etkinlikleri de kapsamaktadır" dedi.

Avrasya Film Market'in Türkiye'nin ilk film marketi olduğunu, Türk sinemasının kapılarının ortak projelere açılması hedefiyle, özellikle Ortadoğu, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerini Avrupa ve Amerika sineması ile buluşturduğunu kaydeden Günay, yapılan çalışmalar sonucu Türk firmaları ve televizyonların ürettiği film ve dizilerin yurt dışına pazarlandığını kaydetti.

Günay, "Bu yıl 45'ncisi düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Avrasya Film Market adlı etkinlikler için Bakanlığıma müracaat edilmiş, toplam bütçesi 35 milyon 500 bin YTL olan 3 etkinlik için 3 milyon YTL destek sağlanması uygun görülmüştür. Bakanlığım yapılan başvurulara imkanları dahilinde destek sağlarken elinden geldiğince adaletli davranmaya çalışmaktadır" dedi.

(ANKA)