kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Üç yıl önce Ebil Saç Akademisi'ni açan Mahmut Ebil, salonlarında çalışan herkesin bu akademide eğitim aldığını söylüyor.

Sonbaharda açık siyahlar geliyor!

EYLEM BİLGİÇ - GÜNAYDIN
Ebil Saç Tasarım salonlarının sahibi Mahmut Ebil, bu yaza sarı ve tonlarının damgasını vurduğunu ama önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda, kendisinin 'açık siyah' diye tanımladığı koyu kestanelerin hüküm süreceğini söylüyor..
Bebek'teki Ebil Saç Tasarım, ünlülerin tercih ettiği kuaför salonlarından... İki üniversite kazanmasına rağmen baba mesleği olan kuaförlükte karar kılan Mahmut Ebil'in sahibi olduğu Ebil Saç Tasarım, 11.5 yıldır kadınları güzelleştiriyor. Suadiye ve Kemerburgaz'da da şubeleri olan Ebil'in müşterileri arasında Ajda Pekkan, Gülben Ergen, Demet Şener, Ebru Şallı, Feryal Gülman ve Sevil Sabancı gibi sanat ve cemiyet hayatından birçok isim var. Üç yıl önce Ebil Akademi adı altında Türkiye'nin ilk kuaförlük akademisini açan Mahmut Ebil, Ebil salonlarında çalışan herkesin önce bu akademide eğitim gördüğünü söylüyor. Bu nedenle de her zaman kaliteli ve iddialı çalışmalara imza attıklarını belirtiyor. Mahmut Ebil'e göre sahibi olduğu salonların en büyük özelliği, kendilerine gelen herkesi mümkün olduğu kadar huzurlu ve rahat hissettirmeye çalışmaları: "Örneğin artık dostumuz olan müşterilerimizi, basınla yüz yüze getirmemeye çalışıyoruz. Çünkü kadınlar burayı, namahrem olarak da adlandırılabilecek çok özel bir yer olarak görüyorlar. Biz de buna toz kondurmak istemiyoruz."

HAKİMİYET SARIDAYDI
* Bu yazın en rağbet gören rengi ne oldu?
Neredeyse artık yazı bitirmek üzereyiz, sonbahara çok az bir zaman kaldı. Yazın açık renk saçlar ve dipten uca kadar olan sarılar çok modaydı. Bu sarılar aralara platin ya da buğday balyajlarla takviye edildi. Kum bejleri, bisküvi sarısı dediğimiz tonlar da en çok tercih edilen renkler arasındaydı.

* Yaza sadece sarılar mı hakim yani?
Tabii ki hayır, koyu renk saçlar da var. Örneğin fındık kabuğu, bal tonları, bal tonlarının pas rengine kaçan bakır versiyonları da çok isteniyor.

* Peki kışın saç trendleri ne olacak?
Bu kış benim açık siyah dediğim, yani simsiyah olmayan koyu kestaneler çok revaçta olacak. Saç boylarında son üç dört senedir kısa veya uzun fark etmiyor. Çünkü moda kavramı biraz daha yerli yerine oturdu. İnsanlar yakışan saçların moda olduğunu düşünüyor artık. Zaten insanların kestirdiği, yaptırdığı saçı ruhen de taşıyabilmeleri; o nedenle moda olan değil, kendilerine uyan modelleri tercih etmeleri gerekiyor. Taşıyabildiğin sürece her şey moda. Artık her şeye açık olmak moda!

* Bu yıl uzun, yumuşak dalgalı saçlar çok moda mesela, hemen herkesin saçı bu model sanki...
Yumuşak dalgalı saçlar aslında her zaman modaydı çünkü saçı ince telli olan kabarık olsun ister, düz olan dalgalı olsun ister. Dalgalı, kıvırcık olanın düz olmasını istediği gibi... Biz mesela burada defrize denilen düzleştirme işlemini de çok yapıyoruz, düz saçlılara perma da çok yapıyoruz.

BENİM MÜŞTERİM BİLİNÇLİ
* Geçen yıl herkes saçını Victoria Beckham gibi kestiriyordu. Bu yıl da Katie Holmes'un saç modeli tercih edilmeye başlandı. Siz de aynı şeyi gözlemliyor musunuz?
Evet, aynen öyle. Gerçi benim müşterilerim bu konuda hem daha bilinçli hem de bu tarz akımları çabuk alıp, çabuk bitiriyorlar. Mesela şimdi müşterilerime 'Size Victoria Beckham modeli keseyim' desem, yüzde 90'ı 'Asla, herkeste var istemem' der. Zaten ben de kesmem çünkü ben o modeli tam üç yıl önce kesiyordum. Bu model kesimin ismi de 'androjen'dir!

BANYODAN ÇIKMIŞ GİBİ...
* Ünlülerin giydikleri gibi saç modelleri, renkleri de trendleri belirliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aslında kırmızı halıda yürüyenlere baktığımızda kadınların ne kadar natürel olduğunu, saçlarının yapılmış havasında değil de banyodan yeni çıkmış gibi doğal göründüğünü görüyoruz.

* Zaten herkes son dönemde doğal görünümün peşine düşmedi mi?
Kesinlikle öyle. Çok güzel, ağır bir kıyafet giymiş olsa da onu mümkün olduğu kadar doğal taşımak istiyor. Bu saçlar için de geçerli, makyaj için de. Yapılı, sahte duran bir saçtan insanlar artık nefret ediyor. Artık kadınlar saçlarının yataktan yeni kalkmış gibi durmasını istiyor.