kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSKENDER GÜNEN

Marcelinho'yu gördünüz mü?

Trabzonspor ikinci ciddi sınavında olumsuz bir görüntü çizdi. Werder Bremen maçında Ersun Yanal'ın oynatmak istediği sistemin yetersizliklerini belirtmeye çalıştık. Bu maçta görüldü ki; Trabzonspor'un şu anki oyuncu kadrosu bu sisteme uygun değil. Eğer bir takımın savunma ile forvet oyuncuları arasında 70 metre varsa iyi bir oyun ortaya koyması çok zor. Bir de alınan her topun ileride oynayan Gökhan ve Umut'a atılması, bu oyuncuların da savunmanın arkasına koşular yaparak top almak istemeleri büyük yanlış. Yattara'nın bu sistemde oynadığı yer kendi yeteneğine ters. Orta sahada oyunu yönlendirebilecek sorumluluk alacak bir oyuncu dün yoktu. Selçuk zaman zaman bu işi yapmaya çalışıyor ama yalnız kalıyor. Colman geldiğinde bu soruna ilaç olabilir mi, şu anda bilemiyoruz.
Her iki kenardan da hücum girişimleri bu maçın büyük bölümünde yoktu. Sadece ikinci yarıda Barış Memiş'in girmesiyle sol kenardan ataklar ürettiler. Yenilen goller ise Trabzon savunmasının yetersizliği. Kenardan gelen toplarda hem kaleci Tolga hem de yerine giren Onur acemice hatalar yaptılar.
Doğaldır ki; hazırlık maçları takımınızın neleri yapıp neleri yapmadığının en önemli göstergeleri. Şu an Trabzonspor henüz bir takım kimliğinde görünmüyor. Ersun Yanal bu takıma uygun bir oyun anlayışını sahaya yansıtmalı. Oyuncuların kendi aralarında uyumları yok. Ayağına her topu alan kendi kafasına göre bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kabul etmek gerekir ki, istikrarlı sonuçlar alabilmek için bütün oyuncuların sorumluluk bilinçlerinin ve de oyun anlayışına uymaları gerekiyor. Yoksa takımınıza ne kadar yetenekli oyuncular alırsanız alın, kendinize gerekli sonuçları elde edebilmeniz ve de hedefe ulaşabilmeniz mümkün gözükmüyor.
Dünkü maçta ilk yarıda bir Marcelinho seyrettim ki gerçekten üzüldüm. Oyunda kaldığı ilk devrede gösterdiği performans mükemmeldi. Böylesi yetenekli bir oyuncudan Trabzonspor nasıl yararlanmadı? Bu konuda Trabzon'da herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor. Bu maçın özeti, 'takım' olan Wolfsburg galip geldi.